Antalya’Da Trafik Çilesine Neden Olan Yol Açılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin asfaltlama çalışması yaptığı için 5 gündür trafiğe kapalı olan Mevlana Caddesi yeniden trafiğe açılıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin asfaltlama çalışması yaptığı için 5 gündür trafiğe kapalı olan Mevlana Caddesi yeniden trafiğe açılıyor.

    Trafiğe kapatıldığı 8 Temmuz tarihinden bu yana şehir içinde kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluşmasına neden olan Mevlana Caddesi’nin 14 Temmuz Perşembe günü yeniden trafiğe açılacağı duyuruldu.

        Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın çalışmaları sebebiyle vatandaşların sert tepkilerine neden olan caddenin durumuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Batı şeridinde yer yer bozulan, göçükler oluşan, yağmur suyu ızgaralarında kot farkı bulunan asfaltı yenilemek üzere harekete geçen Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, caddeyi 14 Temmuz Perşembe günü trafiğe açıyor. Gece gündüz 2 vardiya halinde çalışan ekipler, mevcut asfaltın kazınmasının ardından, yolun ortasında bulunan ve sürücülere engel oluşturan yağmur suyu ızgaralarını kaldırım kenarına aldı, geometrik düzenlemeler yaptı. Altyapı çalışmalarını hızla tamamlayan Fen İşleri ekipleri, caddenin ilk kat asfaltlama çalışmasının ardından ikinci kat asfaltlama işlemini de tamamlayacak. Çalışmalar kapsamında Mevlana Caddesi’nden Meydan Kavşağı’na kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik kısımda 4 bin 100 ton sıcak asfalt kullanılmış olacak.” ifadesine yer verildi.