Vali Güzeloğlu Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü‘ne Ziyaret

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin‘in ulaşım altyapısındaki sorunları en kısa sürede aşmayı hedeflediklerini belirterek, "Mersin-Antalya duble yol bağlantısının ve yine İç Anadolu‘yu Akdeniz‘e bağlayacak olan Mersin-Silifke-Karaman ve Konya bağlantı yollarının, 2014 yılına kadar tamamlanması en büyük hedefimizdir" dedi.

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü‘nü ziyaret eden Güzeloğlu, ulaşım konusunda yeni yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Mersin‘in Çeşmeli Beldesi‘nin çıkışında bulunan otoban bağlantısının, Silifke ilçesinin Taşucu Beldesi‘ne kadar uzanacağı müjdesini veren Güzeloğlu şunları söyledi:

"Bu yatırım sadece Mersin için değil, Türkiye açısından çok önemli. Çünkü otoyol bağlantılarının Akdeniz‘e kadar ulaşması gerek Antalya hattına gerekse de İç Anadolu ve Türkiye bağlantısına çok büyük katkı sağlayacaktır. Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi‘nin yol ihalesi da yapıldı. Orada da alt yapı çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. En kısa süre içerisinde çalışmaları bitireceğiz."

Her Mersinlinin ve Mersin‘e gelen vatandaşların haklı isteği ve beklentisi olan Mersin-Tarsus şehir girişinin bugünkü yapısının yepyeni bir hale getirilmesinin de gündemde olduğunu belirten Güzeloğlu, "Mersin, büyüklüğüne ve önemine yakışır bir projeyle peyzaj ve çevreyle bütünleştirilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda yol şeritlerinin 3 şeride çıkarılması, bu bağlamda gerek serbest bölge gerekse de liman girişlerinin ayrı bir şekilde kent trafiğinden bağımsız gerçekleşmelidir. Şu an mevcut 2 tane olan Mersin-Tarsus arasındaki otoban bağlantılarının çoğaltılarak, otobanda alternatif bir çevre yolu gibi düşünülmesi; ulaşım rahatlığına katkı sağlaması açısından öncelikli projelerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu.

Mersin‘in ulaşım altyapısındaki sorunları en kısa sürede aşmayı hedeflediklerini belirterek, "Mersin-Antalya duble yol bağlantısının ve yine İç Anadolu‘yu Akdeniz‘e bağlayacak olan Mersin-Silifke-Karaman ve Konya bağlantı yollarının, 2014 yılına kadar duble ve nitelikli olarak tamamlanması en büyük hedefimizdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA