Öğretmenin, Öğrencisini Kaçırdığı İddiası

Bursa‘nın merkez Yıldırım ilçesinde, evli ve 4 çocuk babası öğretmenin, 14 yaşındaki ilköğretim 8‘inci sınıf öğrencisi kızını kaçardığını iddia eden bir kişi, polise müracaat etti.

Bursa‘nın merkez Yıldırım ilçesinde, evli ve 4 çocuk babası öğretmenin, 14 yaşındaki ilköğretim 8‘inci sınıf öğrencisi kızını kaçardığını iddia eden bir kişi, polise müracaat etti.

Kızının gece 02.00‘de, aynı zamanda hemşehrisi olan öğretmen tarafından evine getirildiğini belirten baba, "Şikayetçiyim" derken, ilköğretim okulu öğretmeni, "Kendisi yanıma geldi, eve dönmesi için kendisini ikna etmeye çalıştım." dediği ileri sürüldü.

Arabayatağı Mahallesi‘nde ikamet eden N.K. isimli kişi, Yavuz Selim Polis Merkezi‘ne giderek Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni S.P.‘nin, ilköğretim okulu 8‘inci sınıf öğrencisi kızı S.K.‘yı kaçırdığını belirterek, öğretmenden şikayetçi olduğunu söyledi. Gece saat 02.00 sıralarında öğretmen S.P., kaçırdığı iddia edilen kız öğrenciyi evlerinin önüne bıraktı.

Alınan sağlık raporunda S.K.‘da herhangi bir darp ve cebir izine rastlanmadı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan kızın babası N.K., "Aynı zamanda hemşehrimiz olan öğretmenle yıllardır görüşüyoruz. Kendisi kızımın tekvando hocasıydı. Benim iki çocuğum da aynı okulda eğitim görüyor. Kaçırmadıysa neden gece 02.00‘de kızımı eve bırakıyor? Olayı duyduğumda şok oldum, ilgili mercilere şikayette bulundum. Kızın yaşı küçük olduğu için kamu davası olarak süreç devam edecek. İnşallah gerekli cezayı alır." dedi.

"ÖĞRETMENİM BENİ İKNA ETMEYE ÇALIŞTI"

Öte yandan, Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi kızın ifadesine başvurdu. İddiaya göre, polise, öğretmen S.P.‘yi sevdiğini belirten S.K.‘nin, "Öğretmenim beni eve dönmem konusunda ikna etmeye çalıştı. Yaşımın küçük olduğunu, bu tür düşüncelerin yanlış olduğunu söyledi." dediği ileri sürüldü.

Ailenin müracatı üzerine öğretmen S.P., ifadesine başvurulmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Öğretmen, polise verdiği ifadesinde, "Kendisi benim yanıma geldi. Mahallede açık bir yerde oturduk, konuştuk. Kesinlikle kapalı bir yere bile girmedim. Kendisine yaşının küçük olduğunu, bu tür işlerin yanlış olduğunu belirterek, evine dönmesini istedim." dediği öğrenildi.