Gümüşhane’De Futbol Köyü Açılışı Yapıldı

Türkiye‘nin çeşitli illerinden gelen 80 çocuğun 10 günlük kampa alınacağı Gümüşhane Futbol Köyü’nün açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

İl Merkezindeki Naim Ağaç Spor Tesisleri’nde düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti İl Başkanı ve ASKF Başkanı Ercan Çimen, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Kaya, Futbol İl Temsilcisi Abdulkadir Pınarbaşı, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Kuşakkaya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Turan Tuğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gümüşhane Şube Başkanı Yalçınkaya Kömürcüoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol (HİF) Müdürü Serbülent Şengün, eğitmenler, minik futbolcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Altınşehir Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol (HİF) Müdürü Serbülent Şengün, “2007 yılında Van’da başlattığımız bu projemiz her yıl ülkenin başka yerlerinde 4-5 futbol köyünü 12 yaşındaki çocuklarımızın eğitimi için sürdürülüyor. Bizim bu projede amacımız bir taraftan elbette nitelikli futbolcular yetiştirmek ama bundan çok çok daha önemlisi ülke için iyi vatandaşlar iyi bireyler yetiştirmek. Bu projeyi de bu çabanın ürünü olarak tanıtmak, aktarmak isterim. Gümüşhane’de gerçekten candan ve içten karşılandık, bu yüzden projede emeği geçen herkese Futbol Federasyonumuz adına bende candan ve içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise, “Görüyorum ki, ülkemizin değişik illerinden buraya gelen misafirlerimiz var hepiniz ilimize hoş geldiniz. Öncelikle Futbol Federasyonumuza çok teşekkür ediyoruz. Az sayıda şehre verilen Futbol Köyü Projesinin ilimize verilmesi bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Futbol küçük yaşlarda eğitimle başladığı taktirde ilerleyen zamanlarda yetişen gençler, eğitimli, donanımlı ve önemli bireyler olarak vatanına hizmet etmesinde en önemli etken oluyor. Bu projeyi önemsediğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Misafirlerimiz burada kalacakları 10 gün içerisinde, hem futbolun temel kurallarını öğrenecek, hem Gümüşhane’yi daha yakinen tanıyacak ve beklide ömür boyu sürecek dostlukların temeli atılacak. Gümüşhane’de futbol seviliyor ve önemseniyor. Bu vesile ile yine Futbol Federasyonumuza ve değerli yöneticilerine, Sayın Valimiz Enver Salihoğlu’na ve bu önemli projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise yaptığı açıklamada, Futbol Köyünün Gümüşhane’de yapılmasına karar veren federasyon yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından plaket töreni gerçekleştirildi. Açılış programı misafirlere ve katılımcılara pestil, köme ve kuşburnu suyu ikramıyla son buldu.

Kaynak: İHA