Aydın’Daki Kazada Yaralı Sayısı Artıyor

Aydın’ın Buharkent ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 22 kişinin yaralandığı açıklanan trafik kazasında yaralı sayısının arttığı belirtildi.

Kaza bu sabah saat 06.45 sıralarında Buharkent’e bağlı Kızıldere ve Savcılı köyleri arasında kalan bölgede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Ankara-Didim seferini yapan 64 AU 655 plakalı özel firmaya ait yolcu otobüsü Denizli-Aydın karayolunun 14’üncü kilometresine geldiği sırada kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazaya ilk müdahaleyi yoldan geçen diğer sürücüler yaptı. Şarampole yuvarlanan otobüsten kurtarılan yaralılar Aydın ve Denizli’den bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ambulansları ile Buharkent, Nazilli, Aydın ve Denizli’deki hastanelere sevk edildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 22 kişinin yaralandığı belirtilirken; kendi imkanları ve diğer sürücülerin yardımıyla hastaneye ulaşan kişilerle birlikte yaralı sayısının daha da artacağı belirtildi. Kaza sonrası yaralı sevkinin taşınmasının ardından sınırlı imkanlara sahip olan Buharkent İlçe Hastanesi’ndeki yaralılar da ambulanslarla daha uygun hastanelere nakledildi.

Hastanelerde tedavileri yapılan ve hayati tehlikeleri bulunmayan yaralılar kaza anında otobüsün çok süratli olduğunu ve sürücünün uyumuş olabileceğini iddia etti. Yaralıların sağlık durumu olarak kesin bir açıklama yapılmazken; yaralı sürücünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA