Arazisinden Geçen İki Yolu Birden Kapattı

Adana‘da iki kişi 30 yıldan buyana belediyenin kendi arazilerini kumalaştırmadan açtığı yolu tel örgüyle trafiğe kapattı.

Adana‘da Türk filmlerini aratmayacak bir olay yaşanıyor. Metin Baydak ve Nusret Sofi kendi arazileri olduğunu ileri sürdüğü ve belediyeden aldıkları paftayı göstererek merkez Seyhan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi‘ndeki iki yolu dikenli tel örgüyle trafiğe kapattı. Kapatılan yolun yakınında bulunan vatandaşlar ise bu durumdan çok rahatsız. Hastaları olduğu zaman ambulansın giremediğini belirten Selen Ay, "Yolumuz kapalı her şekilde mağduruz. Buradan kanala çıkmak için 3-4 yeri dolaşıyoruz. Rezil

olduk reziliz. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Yaklaşık 2 aydır yolumuz böyle kapalı reziliz. Yaşlı hastalarımız var, yatalak hastamız var mahallede 3-4 tana bir ambulans girmek istediği zaman buradan giremiyor. Bütün mahalleyi dolaşması gerekiyor. Tam bir rezillik içindeyiz" dedi.

Yol kapalı olduğundan özellikle otomobilleriyle mahalleye bu noktadan girmek isteyen çok zorluk çekiyor. Bir iki sokak öbür taraftan dolanarak evlerine gelmek zorunda kalan vatandaşlar bu duruma isyan etti.

Arazi sahiplerinden Metin Baydak, arazinin kendilerinin olmasına rağmen 30 yıldır yol olarak kullanıldığını hatırlatarak, "Biz burayı kapatmadan önce Seyhan Belediyesi ile görüştük ama bize bir cevap gelmedi. Bu arazi bizim ve iki tane yol geçiyor buna bir çare bulun yoksa biz kapatacağız dedik ama cevap gelmedi. Biz de 30 yıldır halkın kullandığı yolu arazimiz olduğu için kapattık. Bizim elimizde belediyeden aldığımız pafta haritası var. Buna göre bu iki yolda bizim arazinin içinde bu nedenle yolu

dikenli tel ile kapattık. Vatandaş mağdur oldu onlardan özür diliyoruz ama yapacak başka bir şeyimiz yok" diye konuştu.

Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü‘nden yapılan açıklamada ise iki yolunda belediyeye ait olduğu, arazi sahiplerinin hata yaptığı, yolu kapattıkları için imar kanununa uymamaktan para cezası kesildiği bildirildi.

Kaynak: İHA