Ak Parti‘li Ömer Çelik‘ten Muhalefete Eleştiriler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Adayı Ömer Çelik, "KCK ve PKK, açıklama yaparak Bahçeli‘nin Diyarbakır mitinginde olay çıkarılmaması ve taşkınlık yapılmaması için kendi taraftarlarına talimat verdi.

Seçim bölgesi Adana‘da çalışmalarını sürdüren Çelik, Yüreğir ilçesinde düzenlenen mitingde, partililere hitap etti. Konuşmasında hem CHP‘yi, hem MHP‘yi eleştiren Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın aylardır yaptığı "Sivas‘ın ötesine geçemezsiniz" çağrısına uyduğunu söyledi. Çelik, "En sonunda Sivas‘ın öbür tarafına, Diyarbakır‘a geçtiler. Aradan geçen 16 yıl sonra Bahçeli gitti, miting yaptı. Ama enteresan olan şudur; KCK ve PKK açıklama yaparak Bahçeli‘nin

Diyarbakır mitinginde olay çıkarılmaması ve taşkınlık yapılmaması için kendi taraftarlarına talimat verdi. Şimdi Sayın Bahçeli, gece-gündüz AK Parti‘yi eleştirirken, KCK‘dan ve PKK‘dan kendisine gelen destek karşısında neden sessiz kalıyor? Bu desteğin sırrını bütün Türkiye‘ye açıklamak zorundadır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, kendisine Hakkari‘de BDP tarafından verilen desteği açıklamak zorundadır" diye konuştu.

Çelik, AK Parti‘ye karşı ittifak yapıldığını iddia ederek, "Dün önümüze askeri vesayet rejimini çıkarıyorlardı. İkinci dönemde, önümüze yargı vesayetini çıkardılar. Bu dönem önümüze, vesayetin partilerini çıkarıyorlar. CHP‘yi, MHP‘yi ve BDP‘yi tek parti olarak çıkarıyorlar" dedi.

"KILIÇDAROĞLU‘NDAN ÜLKÜCÜLER HESAP SORMALI"

Bir konuşmasında, "Başbakanın dişlerini sökeceğim" diyen Kılıçdaroğlu‘nu eleştiren Ömer Çelik, bu sözlerin hesabını yalnızca kendilerinin değil, ülkücülerin de sorması gerektiğini savundu. Çelik şunları söyledi:

"Ülkücü kardeşlerim gitsinler, Kemal Kılıçdaroğlu‘na şu soruyu sorsunlar. Kılıçdaroğlu, ‘Başbakanın dişlerini sökeceğim‘ diyor. Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti, zamanında Alpaslan Türkeş‘in tırnaklarını sökmüştü. Ülkücülerin ve Bahçeli‘nin Kılıçdaroğlu‘na diyeceği bir şey yok mudur? CHP zihniyeti, millete refah ve özgürlük getiremez. Milletin dişini söktüler, tırnağını söktüler, şimdi Allah korusun iktidara gelseler, milletin iflahını söker bunlar."

Kaynak: İHA