Mardin’E Giden Uçak Malatya’Ya Zorunlu İniş Yaptı

THY’nin İstanbul-Mardin seferini yapan uçağı kokpit camının patlaması sonucu Malatya‘ya zorunlu iniş yaptı. Yolcular, muhtemel bir faciayı pilotun tecrübesinin önlediğini söyledi.

THY’nin İstanbul-Mardin seferini yapan uçağı kokpit camının patlaması sonucu Malatya‘ya zorunlu iniş yaptı. Yolcular, muhtemel bir faciayı pilotun tecrübesinin önlediğini söyledi.

THY Basın Müşavirliğinden verilen bilgiye göre THY’nın İstanbul’dan Mardin’e giden TK 2676 sefer sayılı Airbus 319 tipi ‘Köyceğiz’ adlı uçağı saat 06.55’de Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. TC- JLP kuyruk tescilli THY uçağının kalkıştan yaklaşık bir buçuk saat sonra ilk belirlemelere göre ani basınç değişikliği nedeniyle ön sağ kokpit camı çatladı. Bunun üzerine uçağın pilotu içinde 117 yolcu bulunan uçağı acil olarak saat 08.30’da Malatya Havalimanına indirdi. Aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi Nihat Özdemir ile Galatasaray Yöneticisi Abdürrahim Albayrak’ın da bulunduğu yolcuların İstanbul’dan gönderilecek başka bir uçakla Mardin’e götürüleceği bildirildi.

"PİLOT DENEYİMLİ OLDUĞU İÇİN SORUNSUZ OLARAK UÇAĞI İNDİRDİ"

Sunucu Mesut Yar, pilotun teknik arıza yaptığını belirterek Malatya Havaalanı’na iniş yaptığını belirtti. Yolcularda bir tedirginlik oluştuğunu anlatan Yar, sert bir inişle havaalanına indiklerini ifade etti. Uçaktan inmeye başlarken havaalanında alınan bütün tedbirlerle olayın vahametini anladıklarını dile getiren Yar, "İndiğimizde kokpitin ön camı kırılmıştı. Teknik yetkililere sorduğumda, konunun çok ciddi olduğu için zorunlu iniş yapıldığı cevabını aldım. Risk almak istenmediği için bu yol seçildi sanırım. Ama iniş anında bile zor bir durumdu. Uçakta Başbakan’ın mitingine giden çok sayıda işadamı vardı. Ben de belgesel çekimleri için gidiyordum. Allah’tan çok ciddi bir durum yaşanmadı. Pilot deneyimli olduğu için sorunsuz olarak uçağı indirdi. Şükrediyoruz.” dedi.

Uçakta bulunan bir bayan avukat ise, Mardin’e bugün sabah saatlerinde görülecek bir duruşma için gittiğini, uçaktaki sorun nedeniyle artık gitmesinin bir anlamının kalmadığını ifade etti.