Kurutulmuş’Tan The Economist’E: Millet Kime Oy Vereceğini Bilir

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP‘ye oy vermeye çağıran The Economist dergisine tepki gösterdi.

Kurutulmuş’Tan The Economist’E: Millet Kime Oy Vereceğini Bilir
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP‘ye oy vermeye çağıran The Economist dergisine tepki gösterdi. Kurtulmuş, "The Economist CHP’ye oy verin çağrısı yaptı. Bu dergiyi çıkaranlar siz işinize bakın. Doğru dürüst bir dergi çıkarmaya bakın. Türkiye’nin iç işlerine burnunuzu sokmayın. Bu millet kime oy vereceğini bilir." dedi.

Kurutulmuş, partisinin Adapazarı Kent Meydanı’nda düzenlediği mitingde halka hitap etti. The Economist dergisinin Türk halkını CHP’ye oy vermeye çağırdığını hatırlatan Kurtulmuş, dergiyi eleştirdi. Kurtulmuş, The Economist’den Türkiye’nin iç işlerine karışmamasını isteyerek "The Economist CHP’ye oy verin çağrısı yaptı. Bu dergiyi çıkaranlar siz işinize bakın. Doğru dürüst bir dergi çıkarmaya bakın. Türkiye’nin iç işlerine burnunuzu sokmayın. Bu millet kime oy vereceğini bilir." ifadelerini kullandı.

Aynı derginin 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde aynı çağrıyı AK Parti için yaptığının altını çizen Kurtulmuş "Şimdi Başbakan CHP’ye oy vermeye çağıran dergiye tepki gösteriyor. Aynı derginin AK Parti’ye oy vermeye çağırsa bile yine tepki göstereceğini belirtiyor. Ancak aynı dergi 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde aynı çağrıyı AK Parti için yapmıştı. Şimdi de CHP için aynı çağrıda bulunuyor. Bize böyle bir çağrıyı asla yapamazlar. HAS Parti gücünü halktan alıyor ve hiç kimse bize böyle bir çağrıda bulunması mümkün değildir." diye konuştu.

Türkiye’ yi karış karış dolaştıklarını vurgulayan Kurtulmuş "HAS Parti büyük bir dip dalga olarak geliyor. Bu parti tutmuştur." dedi. Halkın oylarını 12 Haziran’da HAS Parti’ye vermelerini isteyen Kurtulmuş, "Yeni Türkiye’yi hep beraber inşa etmeye Vira bismillah diyerek başlayacağız." şeklinde konuştu.