Hentbolün Kalbi Köyceğiz’De Atıyor

14.Uluslararası Üniversiteler arası Yaşar Sevim Plaj Hentbol Turnuvası Muğla‘nın Köyceğiz ilçesinde başladı.

22 Üniversite ile 11 serbest takım olmak üzere toplam 33 takımın katıldığı turnuvaya bu yıl Bulgaristan‘dan da Akademic Sport Erkek Hentbol Takımı ile Haskova Clup Bayan Hentbol Takımı da yer aldı.

Turnuvanın Açılış törenine Muğla Vali Yardımcısı Metin Demir, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, Belediye Başkanı Salih Erbay, Muğla Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Türkiye Üniversite Sporları Fedarasyonu As Başkanı Yrd. Doç.Dr. Atilla Pulur, Muğla İl Spor Müdürü Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, Köyceğiz Emniyet Müdürü Zeki Taşkıran, İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, Grup Başkanvekili Yusuf Kaplan, ÖÇK Köyceğiz Başkan vekili Bekir Aydoğan, CHP Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş, Hetbol İl Temsilcisi Recai Gürhan ile turnuvada yer alan 33 takımın yönetici ve sporcuları katıldı.

Köyceğiz Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, müsabakaların oynanacağı Deltaj Plajına yapılan kortej yürüyüşü ile devam etti.

Delta Plajında ilk konuşmayı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu As Başkanı Yrd.Doç.Dr.Atilla Pulur konuşma yaptı. Pulur’un konuşmasında; "Türkiye‘nin belki de en uzun süredir aynı yerde yapılan geleneksel hentbol müsabakalarına hoş geldiniz. Üniversite Sporları Federasyonu’nun 14.kez burada düzenlediği plaj hentbolun de bize kucak açan Köyceğiz halkına, Belediye Başkanına, Kaymakamına ve Muğla iline teşekkür ediyoruz.

Bizler burada Üniversite Sporları Federasyonu’nun 40 branştan 20 bin öğrenciye yaptırdığı etkinliklerin sonuncusunu yaşıyoruz. Bizim için spor eğitimin bir parçası. Burada gençlerimiz hem spor yapacak, hem eğlenecek, hem de eğitimin bir parçası olarak burada olacaklar" dedi.

Muğla İl Spor Müdürü Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu ise, Köyceğiz’de Yaşar Sevim‘in anısına plaj hentbolunun 14.sünün yapıldığını bildiren Hacıcaferoğlu; "Yaşar Sevim, üniversite öğrencilerine hocalık yapan birçok arkadaşımıza emeği geçen bir arkadaşımızdı. Umarım 14.cüsü yapılan Köyceğiz Plaj Hentbolu daha uzun seneler devam eder. Köyceğiz‘in tanıtımına büyük katkısı olan bu turnuva daha da artarak devam edecektir. Bir hafta boyunca burada müsabaka yapacak sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, "Türkiye‘nin her tarafından gelen tüm spor camiasının yanında bu sene Bulgaristan‘dan da gelen misafirlerimiz var. Bu Köyceğiz olarak bizim bu yıl ki 2. organizasyonumuz. 1 ayda 4 tane organizasyonumuz var. Film festivali geçen hafta bitti. Bu hafta en az 35 takımın katıldığı plaj hentbolü yapılıyor, öbür hafta briç turnuvası var, onun arkasında da plaj voleybolü var" dedi.

Yaşar Sevim‘i de minnetle andıklarını belirten Salih Erbay, " Sayın Yaşar Sevim hocamın, 14 yıl önce burada 7-8 takımla başlayan turnuvaya kendisinin çok büyük emeği geçmiştir. Kendisini 2 yıl önce kaybettik. Bu turnuvayı da onun anısına devam ediyoruz, kendisini rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

13 yıldan bu yana Belediye Başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirten Salih Erbay; "İnşallah ben Belediye Başkanı olarak bu turnuvanın 24.sünü de yaparım diye düşünüyorum. 13 yıl önce belediye başkanı olurken Köyceğiz spor, tarih, turizm merkezi olacak demiştim. Bu yolda çok iyi adımlar atıyoruz. Geçen hafta burada Türkiye‘nin her tarafından 450 tane izcinin vardı. Onun dışında yapılan bu organizasyonda tüm üniversite camiası Türkiye‘nin her yerinden gelip Köyceğiz‘i yaşayıp gidiyorlar. Biz Köyceğiz Belediyesi olarak bunları yapmaktan hiç aciz değiliz" dedi.

Erbay, Köyceğiz Kordonunun yapımına destek vermeyen ve protokolde yer alan ÖÇK Başkanvekili Bekir Aydoğan‘a sitem ederek, "Buraya kadar kortej yürüyerek geldi. Kordon‘da yolun bir bölümü gayet güzeldi, ancak öbür taraflarda zor yürüdük. Belki güzel bölüme alışmış olan birisi, beri tarafta ayağı takılıp kırılanda olabilirdi. Biz buraya organizasyonlara gelen insanların, kampa gelen insanların dinine cinsine cibiletine, hiçbir şeyine bakmıyoruz. Buralara yapılan hizmetlere de birilerinin bakmaması lazım, iyi gözle bakması lazım. Bu kordon sadece bana ait değil. Bekir bey oradan bakıyor, tabide bizimde katkımız olması lazım diye utanarak bakıyor. Mesela ormana ait bir kamp alanı var, 50 dönümü iyi şekilde kullanıyoruz, kaplıcayı iyi bir şekilde kullanıyoruz, kordonu da iyi bir şekilde kullanalım diyoruz. Bunu kullanırken de sadece bu Salih Erbay‘ın görevi değil. Değerleri bürokratlarımızda var burada herkesin üstüne alması gerekeni alır, bir yerlere de gider diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından turnuvada emeği geçenlere plaket taktim edildi. Açılış töreni yapılan gösteri maçı ile sona erdi. Muğla Vali Yaradımcısı Metin Demir ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ün top atışı ile başlayan karşılaşmada Elazığ Fırat Üniversitesi ile Köyceğiz Hetbol takımları arasında yapıldı. Maçı Fırat Üniversitesi 2-1 kazandı.

14. Uluslararası Üniversiteler Köyceğiz Yaşar sevim Plaj Hentbol turnuvası 02 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.

Kaynak: İHA