Minik Öğrenciler Ve Veliler, Okul Öncesi Eğitim İçin Yürüdü

Nevşehir‘in Gülşehir ilçesinde, ana sınıfı öğrencileri okul öncesi eğitimi desteklemek için aileleriyle birlikte yürüyüş yaptı.

Minik Öğrenciler Ve Veliler, Okul Öncesi Eğitim İçin Yürüdü
Okul öncesi eğitimin önemini vurgulamak için Gülşehir deki bütün okulların ana sınıfı öğrencileri aileleriyle birlikte Hükümet Konağı önünde toplanarak, ellerinde pankartlar ile Kurşunlu Camii‘ye kadar yürüdüler.

Yürüyüşe Kaymakam Mesut Yakuta, İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğrenci velileri ve bazı vatandaşlar katılarak destek verdi.

Milli Eğitim İlçe Müdürü Hasan Yıldız, yaşamın özelikle ilk üç yılında, annenin, çocuğunun eğitimiyle meşgul olması, hiçbir kişi ya da kurumdan yardım istememesinin kuşkusuz en sağlıklı yol olduğunu ancak yaşam koşulları sebebiyle, annenin aileye ekonomik katkıda bulunmak üzere çalıştığı durumlarda, bakıcıdan yararlanma seçeneğinin birçok eğitimsel yanlışı da beraberinde getirdiğini kaydetti. Yıldız, "Çocuk model olarak kendisine bakan bu kimseyi aldığından, onun konuşmasındaki dilbilgisi hatalarını, örf ve adetlerini taklit yoluyla öğrenecektir.Büyükanne yanında bakım, aşırı hoşgörü ve şımartma nedeniyle, eğitimsel açıdan tehlikelidir.Çocuğun oyun gereksinimini en iyi karşılayan toplumsal kurum, Anaokulları dır. Anaokulu, ilköğretime hazırlık olmaktan çok, ailenin dışına atılan ilk adım olarak düşünülmelidir. İlk üç yıl içinde çocuk, model olarak aldığı anne ve babasından alabileceğini alır ve kendisine tanınan fırsatlar ölçüsünde belirli bir psiko-sosyal olgunluğa varır." dedi.

Yürüyüş sonunda Gülşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen‘‘Babam ve Ben‘‘ konulu resim yarışmasında dereceye giren 10 öğrenciye bisiklet ve scooter hediye edildi.

Kaynak: İHA