Kayseri Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz:

Kayseri Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, BDP’nin desteklediği Bağımsız Milletvekili olarak seçilen vekillerin, Türkiye‘ye hizmet etmek amacıyla müracaat etmediklerini ifade etti.

BDP’nin desteklediği Bağımsız Milletvekillerinin tek amaçlarının Türkiye‘yi karıştırmak olduğunu belirten Kayseri Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, bu milletvekillerinin Türkiye’ye hizmet etmek için milletvekilliğine müracaat etmediklerini söyledi. Ali Yavuz, "CHP‘nin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde Kayseri Şehit ve Gazi Ailesi olarak BDP‘nin desteklediği ve desteklemiş olduğu terör örgütünün ve seçilen veya seçilemeyen bağımsız milletvekili adayları Türkiye‘ye hizmet etmek amacıyla milletvekilliği için müracaat etmediler. Onların tek amacı var. Türkiye‘yi karıştırmak ve bölmek. Huzursuzluk çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Terör örgütünün desteklemiş olduğu bağımsız milletvekillerinin meclise girmesini istemiyoruz. Bu terör örgütünün desteklemiş olduğu milletvekilleri geçmiş yıllarda gördük. Hiç bir zaman Türkiye Cumhuriyeti‘ne hizmet etmek değil bunların amaçları. Kendileri, ‘Kürt halkını savunuyoruz’ diyorlar ama Kürt halkı adına Kürt halkının haklarını korumak için de meclisimize ne bir önerge vermişlerdir ne de bir yasa çıkarılması için gerekli girişimlerde bulunmuşlardır. Hiç birini yapmamışlardır. Bunların tek amacı Türkiye‘yi huzursuz etmek ve Türkiye‘de bir kargaşa yaratmak. Terör örgütünün söylemleriyle onların terör örgütünün liderlerinin ya da destekçilerinin ellerine vermiş olduğu yazıları mecliste ya da dışarıda okuyarak huzursuz çıkartmaktadır" şeklinde konuştu.

TBMM‘de yemin töreninde yaşanan gerginliklerin birlik ve beraberliğe zarar verdiğini söyleyen Yavuz, "Biz, şehit aileleri ve gazileri olarak TBMM‘de yemin töreninde gerginlik istemiyoruz. Türkiye yeterince 30 yıldan beri terörden dolayı çok zarar gördü. Şu anda bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Meclisimizde birlik ve beraberlik içerisinde yemin edilerek terör belasının bitirilmesi için gerekli yasalarının ve değişecek kanunların çıkarılarak, Türkiye‘yi refaha, huzura kavuşturmaları konusunda çalışmalar yapılsın istiyoruz. BDP’lilerle ilgili Yüksek Seçim Kurulu karar verdi. İkinci itirazdan sonra bunların milletvekili olmasının önünü açtılar, ama şimdi ise tekrar milletvekili olması için önünü açtığı kişilerin milletvekili olamayacağını gördü. İlk yanlışını görünce şu anda tekrar milletvekili olmaması için gerekli yasal prosedürü yaptılar. Gerekeni de buydu ama keşke bunu önceden yapsalardı. Sonraya bırakmamaları gerekirdi. Türkiye‘de bir huzursuzluk olmasına neden olundu. Türkiye‘de Kürt sorunun yok terör sorunu vardır" diye konuştu.

"ESKİ YILLARA GÖRE ŞEHİT SAYISI DÜŞTÜ"

Eski yıllara göre şehit sayısında düşme olduğunu belirten Yavuz, "Geçmiş yıllarda aşırı derecede şehidimiz geliyordu. Son 1997-2003 arasında bir duraklama oldu ve şehit sayımız az geliyordu. Yok denecek kadar azdı ama 2003 yılında sonra yıllara göre şehit sayımız çoğalaraktan gelmeye başladı. Son yıllarda ise hat safhaya ulaştı. Eski günlere doğru 90‘lı yılların şehit sayısını döndü. Yılda 200‘e yakın şehidimiz geldi. Şehidimiz demek ki azalmıyor. 2010 yılının yedinci ayından sonra bir azalma oldu. Bu azalmada da bu duraklama içerisinde şehidimiz gelmiyor diye seviniyoruz ama bir şekilde terörle mücadele yapmamız gerekiyor. Onlar şu anda yapılanmaya giriyor. Toparlanmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA