Hatip Dicle'nin avukatı tahliye için mahkemeye dilekçe verdi

Cezaevinde tutuklu bulunan BDP'nin desteklediği milletvekili M. Hatip Dicle'nin avukatı Feride Laçin, müvekkilinin tahliye edilmesi için 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi.

Hatip Dicle'nin avukatı tahliye için mahkemeye dilekçe verdi
Terör örgütü PKK‘nın şehir yapılanması olarak bilinen Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) tutuklusu olarak Diyarbakır D Tipi Cezaevi‘nde yatmakta olan BDP‘nin desteklediği milletvekili M. Hatip Dicle‘nin avukatı Feride Laçin, müvekkilinin tahliye edilmesi için 6. Ağır Ceza Mahkemesi‘ne dilekçe verdi. Diyarbakır Adliye Sarayı‘na girerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feride Laçin, 12 Haziran 2011 seçimlerinde bağımsız milletvekili seçilen müvekkili M. Hatip Dicle‘nin tahliye edilmesini

beklediklerini söyledi. Laçin, "M. Hatip Dicle bilindiği gibi 17 Haziran 2011 tarihinde mazbatasını almıştır. Biz, aldığı mazbataya ek olarak ayrıntılı bir tahliye dilekçesi hazırlamıştık, o tahliye dilekçemizi mahkemeye sunacağız. Esasa ilişkin savunmalar da var burada. Bütün iddialara ilişkin genel bir savunma söz konusu ama, şu andaki asıl temel talebimiz sadece milletvekili seçilmesine ilişkin tahliye edilmesine yöneliktir. Tahliyesine ilişkin Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi‘ne bu dilekçeyi vereceğiz.

YSK‘ya ilişkin dilekçe ise Cuma günü cezaevinden havale ettirilerek İl Seçim Kurulu‘na gönderildi. İl Seçim Kurulu‘nda ise kendisinin bizzat ve vekili ile ifade vereceği nedeniyle duruşma günü talep edildi. Şiddetle M. Hatip Dicle‘nin tahliye edilmesini bekliyoruz" dedi.

Avukat Feride Laçin açıklamalarının ardından tahliye dilekçesini vermek üzere Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi‘nin bulunduğu Adliye Sarayı binasına girdi.

Kaynak: İHA