Sarıoğlan Belelediyesi‘nde Yüz Güldüren Tis

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Sarıoğlan Belediyesi arasında bir süredir yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.

Sarıoğlan Belelediyesi‘nde Yüz Güldüren Tis
Sarıoğlan Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşma yapan Şube Başkanı Halil Özdemir " İmzaladığımız bu toplu iş sözleşme 14.07.2011 ila 13.07.2013 yılları arasında 2 yıllı kapsamaktadır. Sözleşmemizin yürürlüğe girmesiyle üyelerimizin birinci yıl ücretlerine ve sosyal haklarına yüzde 10 oranında, ikinci yıl yüzde 8 oranın da zam uygulanacaktır. Maaşlar da 120 TL oranın da net artış sağlanacaktır. Başkanımıza da üyelerimizin hiçbir alacaklarının bulunmadığından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Sarıoğlan Belediye Başkanı A. Rıza Başaran‘da işçilerin maaşlarına ellerinden gelen en iyi zammı verdiklerini belirterek, " Sarıoğlan Belediyesi olarak bizim anlayışımız İşçinin alın teri kurumadan haklarını zamanın da ödemektir. İmkanlarımız keşke daha iyi olsaydı da bundan daha iyi zammı işçi kardeşlerimize verebilseydik. İmzaladığımız sözleşmenin de hem Sarıoğlan Belediyesine hem işçi kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA