Binali Yıldırım: İzmir‘de Tek Kale Top Oynanıyordu, Şimdi Çift Kale Oldu

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, yoğun, yorucu ve tempolu bir seçim kampanyası süreci yaşadıklarını söyledi.

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, yoğun, yorucu ve tempolu bir seçim kampanyası süreci yaşadıklarını söyledi. En büyük başarılarını siyasetin gerçek zeminde tartışılması sürecini başlatmak olarak açıklayan Yıldırım, “İzmir‘de tek kale top oynanıyordu, şimdi çift kale oldu. Biri hizmet kalesi, diğeri Kadifekale.” dedi.

Yıldırım, İzmir Hilton Oteli‘nde basın mensuplarıyla biraraya geldi ve kampanya süresince kendisini izleyen gazetecilere teşekkür etti. İzmir‘de başarılı bir kampanya dönemini geçirdiklerini belirten Yıldırım, “İzmir medyası, bu süreçte objektif durdu.” diye konuştu. Kampanya sürecinde kendisine gelen şikayetlerin yüzde 90‘ının yerel yönetimlerle ilgili olduğunu vurgulayan Yıldırım, siyasi iradenin yerel yönetimlerde bürokrasiyi istediği gibi sevk ve idare edemediği sonucuna vardığını belirterek, “Başında bulunduğunuz en yüksek mevkide, eğer ekibiniz insanlara karşı duyarsız davranıyorsa o başarısızlık bürokratın olmaz, en baştaki siyasi figürün olur.” açıklamasında bulundu. İzmir’de ortak irade belirtmede ciddi bir sıkıntı olduğunu dile getiren Binali Yıldırım, vaadettikleri projeleri hayata geçirmenin yanında şehrin bütün paydaşlarını birlikte çalışmaya ikna etmeye, ortak hedefte birleşme kültürünü geliştirmeye de gayret edeceğini söyledi. Ardı arkası gelmeyen tartışmalardan İzmir’i mutlaka kurtarmak gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, seçimden sonra kuracakları irtibat bürosunun Ankara‘yla iletişimi sağlayacağını ifade etti.

Siyasi rakiplerinin kendisi için, “Gültepe‘den bıraksan Alsancak‘ı bulamaz” dediğini hatırlatan Yıldırım, “Yolları adam gibi yapsaydınız, vatandaş Alsancak‘a adam gibi inerdi. Ben değil, İzmirli bile inemiyor. Marifet mi bu lafı söylemek? Baktılar bizi kavgaya çekemeyecekler, aralarında hesaplaşmaya başladılar. Sonunda olan oldu, yanardağ patladı. Hiçbirisinin İzmir‘e bir faydası yok.” dedi.

İzmir‘de bitmeyen metro projesiyle ilgili de kendisine şikayetler geldiğini vurgulayan Binali Yıldırım, bu konuda tartışmanın yararı olmadığını, seçim malzemesi yapmadıklarını kaydetti. Şikayetlere rağmen CHP‘lilerin Hatay semtinde en yüksek oyu alacağını iddia ettiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Millete eziyet etmeyi maharet biliyorlar. Bu kadar umarsızlık olur mu? İzmirli bunu sorgulamalı. Kimse kayıtsız şartsız destek vermek konumunda değil. Hizmet eden varsa verir, etmeyen varsa desteğini çekmesini bilir.”

İzmir‘de iyi bir sonuç alacaklarını söyleyen AK Parti adayı Yıldırım, bir gazetecinin, “İzmir‘in CHP‘nin kalesi olduğu görüşü değişecek mi?” sorusuna, “Kale işi tamam. İzmir‘de tek kale top oynanıyordu, şimdi çift kale. Birisi hizmet kalesi, diğeri Kadifekale.” cevabını verdi.

Binali Yıldırım, bütün siyasi partilerin YSK ile ilgili şikayetleri bulunduğuyla ilgili soruya karşılık ise Türkiye’deki kurumların, değişimde insanların gerisinde kaldığını vurguladı. Bilişim ve altyapı gelişmesine rağmen zihni dönüşüm olmadığını, herkesin yine bildiği usullerle çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Siber saldırı tehditleriyle ilgili soruya ise şöyle cevap verdi: ”Siber saldırılara karşı mutlaka tedbir alınması lazım. Alındığını da düşünüyorum, sistemin yedeklemesi var. İnşallah bu konuda tatsız bir şey, seçimleri tartışmaya açacak bir şey olmaz. Şu anda herkes gibi biz de bu konuda gereken titizliğin gösterileceğini düşünüyoruz. Gelen bilgiler de tedbirlerin alındığını gösteriyor. Güvenlik tedbirleri alınıyor, siber saldırı senaryolarını sık sık tekrarlıyoruz.”

Binali Yıldırım, toplantıdan sonra bir kameramandan aldığı kamerayla salonda bulunanları görüntülemeye başladı. Sanatçı Şafak Sezer’in salona girmesiyle ise onu çekti.