78‘Liler Derneği Üyeleri Galatasaray Meydanı‘nda Eylem Yaptı

78‘liler Derneği üyeleri ve aralarında çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup Galatasaray Meydanı‘nda bir araya gelerek, 12 Eylül darbesinin sorumlarının cezalandırılmasını istedi. Gruba, BDP‘nin desteklediği İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder de destek verdi.

Yaklaşık 150 kişilik grup, ellerinde pankartlarla Galatasaray Meydanı‘nda toplandı. Eyleme, öğrenciler de destek verdi. Grup adına basın açıklaması yapan Nimet Panduklu, "Evren‘le başlasın, Evren‘le bitmesin, bütün darbeciler yargılansın. Aradan 30 yıl geçmesine rağmen, devletin dokunulmazlık ve ulaşılmazlık zırhına bürünen cunta şeflerine suçlarıyla ilgili soru sorulması, soruşturma açılması iyidir. Ama 12 Eylül sadece Kenan Evren mi? Tahsin Şahinkaya mı? Nitekim daha önce resmi belgelerde, kanlı bir

darbenin iç yüzü adı altında kamuoyuna sunduğumuz dökümde de görüleceği gibi 12 Eylül‘ün faturası çok ağırdı. Bir tarafta yurttaşlığa ve insanlığa karşı işlenmiş sayısız suç öte tarafta, sürekli cezasızlık durumu. Evren yetmez diyoruz. 12 danışma meclis üyeleri de yargılanmalıdır. Evren yetmez sıkı yönetim komutanları da, yargılanmalıdır. Evren yetmez diyoruz. Sıkıyönetim ceza müdürleri, ceza evi istihbarat subayları, ceza evi işkencecileri, ceza evi doktorları ve adli tıp uzmanları da yargılanmalıdır"

dedi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: İHA