Kürşat Tüzmen: Akıttıkları Kanın Altında Boğulacaklar

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen, “Bu ülkenin ekmeğini yiyip çocuğuna kurşun sıkan şerefsizlere sesleniyorum. Bu akıttığınız kanın altında boğulacaksınız.” dedi.

Kürşat Tüzmen: Akıttıkları Kanın Altında Boğulacaklar
AK Parti Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen, “Bu ülkenin ekmeğini yiyip çocuğuna kurşun sıkan şerefsizlere sesleniyorum. Bu akıttığınız kanın altında boğulacaksınız.” dedi.

    Sögüt’ten Sarıçam’a Gönül Köprüsü 9. Çukurova Yörük Türkmen Şöleni’nde konuşan Kürşat Tüzmen, Adana Valisi İlhan Atış’ın şölende yaktığı çoban ateşinin öneminden bahsetti. “Türk’ün ateşi her yerden gözükür. Bugün bu ateş Toroslar’ın her tepesinde yanar. Hazar kıyılarında yanar. Karadeniz kıyılarında ve Akdeniz kıyılarında yanar. Bu ateşi söndürmeye kimsenin gücü yetmez." diyen Tüzmen, sözlerine şöyle devam etti: "Bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içip, ondan sonra bu ülkenin askerine, polisine, öğretmenine, çocuğuna kurşun sıkan şerefsizlere sesleniyorum. Bu akıttığınız kanın altında boğulacaksınız. Biz 20 yıllık 50 yıllık bir devlet değiliz. Bu bayrak bir ülkenin kaydırma devletinin bayrağı da değil. Binlerce senelik gelenek göreneklerimizin getirdiği eserdir. Böylesine bir bayrak dünyada hiçbir ülkede yok. Bu bayrak binlerce senedir bizim tasarımımız.”

    Adana Valisi İlhan Atış ise Yörük Türkmen şöleninin bir önemi olduğuna dikkat çekerek, “Televizyonlara baktığımız zaman kötümser olmamanız mümkün değil. Ama bizler büyük Türk milletinin fertleri olarak hiç kötümserliğe düşmedik. Hiçbir zaman birlik ve bütünlüğümüzü tehlikede görmedik. Çünkü biz güçlüyüz. Yüce Türk milletinin evlatları olarak, güzel vatanımızın her cephesinde varız ve var olacağız.” ifadesinin kullandı.

    Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Demirdüzen ise yakılan çoban ateşinin birlik ver beraberlik getirerek milletin içini ısıtacağını kaydetti. Demirdüzen, şöyle konuştu: “Göç bayramı olarak kutladığımız Yörük Türkmenler’in yayladan yaylaya çıkış bayramımızı ecdadımızın yaptığı gibi düğünle kutluyoruz. Bu bayram hepimizin.”

    Tertip Komitesi Başkanı Cumali Yakar ise memleketin birlik ve beraberliği için Sarıçam’da olduklarını vurgulayarak “Ayrımca ve ayrıştırıcı güçlere karşı bu memleket ilelebet kalacaktır.” dedi.

    Şölende Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Yörük Türkmen Beyi seçildi.

Zenbilci, geçen yılın Türkmen beyi Milletvekili Kürşat Tüzmen, Zenbilci’ye ‘kepenek’ giydirdi. Başkan Zenbilci, "Üzerimize ağır bir yük verildi, inşallah bu yükü hakkıyla, bir Yörük Türkmen çocuğuna yakışır şekilde taşımayı Rabbim nasip eder.” ifadesini kullandı.

    Etkinliğe, AK Parti, CHP, MHP ve farklı partilerden milletvekili adayları yanı sıra çok sayıda Yörük Türkmen katıldı. Organizasyonda halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Yörük Türkmen çadırında fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.