Erdemir İle Türk Metal Sendikası Arasında Toplu Sözleşme

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ ile Türk Metal Sendikası arasındaki 23. Dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ ile Türk Metal Sendikası arasındaki 23. Dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş düzenlediği basın toplantısında zam oranlarını açıkladı.

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında devam eden toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaşıldı. Anlaşmanın sağlanmasının ardından Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, makamında basın toplantısı düzenleyerek anlaşma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul’daki Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) binasında, ERDEMİR, MESS ve Türk Metal genel merkez yöneticilerinin bir araya geldiğini belirten Odabaş, görüşme sonunda ERDEMİR’de çalışan 4 bin 970 sözleşmeli personeli kapsayan 2 yıllık sözleşmede anlaşma sağlandığını söyledi.

Odabaş, açıklamasında, “Varılan anlaşma sonucu işçilerimiz ilk altı ay için 65 kuruş saat ücreti farkı, ikinci altı ay için ise seyyanen artı 100 lira fark alacak. Üçüncü ve dördüncü altı aylar için 20 kuruş zam ile 125’er lira fark alacak olan işçilerimizin, 112 olan ikramiye gün sayısını da 120 güne çıkardık. 2 ton kömür yardımı alacak olan çalışanlarımızın sosyal haklarında da yüzde 10 artış sağlandı. Buna göre, birinci yıl için bayram harçlığı ile yıllık izin ücretleri 285’er lira, evlenme yardımı 416 lira, doğum yardımı 253 lira, ölüm yardımı 428 lira, askerlik yardımı da 253 lira olarak belirlendi. Sosyal artışlardaki farklarda ikinci yıl ise enflasyon oranında artış sağlanacak. Sendika olarak çalışanlarımızın hak ve menfaatleri doğrultusunda iyi bir sözleşmeye imza attığımıza inanıyoruz. Varılan anlaşmanın çalışanlarımıza ve ERDEMİR’e hayırlı olmasını diliyorum.”

Odabaş, ortalama saat ücretinin yüzde 4’e geldiğini söylerken, bu sözleşmenin siyasi partiler tarafından siyasi malzeme olarak kullanmaması gerektiğini belirtti. Anlaşmanın masa başında sağlanmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Odabaş, imzalanan sözleşmenin işçilere ve Ereğli’ye hayırlı olmasını diledi.

Erdemir Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülşin Yöney ve Basın ve Halkla İlişkiler Şefi Noyan Keskin de Türk Metal Sendikası’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.