Sakarya Emniyet Müdürlüğü‘nden Örnek Proje

Sakarya Emniyet Müdürlüğü örnek bir projeyi hayata geçirerek, 160 üniversite öğrencisini Çanakkale‘ye geziye götürdü.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü‘nden Örnek Proje
Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi‘nin uygulamaya koyduğu “Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri” kapsamında “Polis Gençlik El Ele, Tarihimizi Öğrenme ve Şehitlerimizi Ziyaret Gezisi” düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü tarafından dünya tarihine şan ve şerefle yazılmış olan vatan mücadelesini ve bu mücadele duygusunu bizzat yerinde yaşayıp doğru kaynaklardan öğrenilmesini sağlamak, doğal ve tarihi yerleri gezdirmek suretiyle tarih bilincini artırmak, ülkemizin gücünün ve güzelliklerinin anlatılarak ülke sevgisinin daha da güçlendirilmesi, milli birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla, 160 Sakarya Üniversitesi öğrencisi Çanakkale‘ye götürüldü.

Çanakkale gezisi nedeniyle Polisevinde kokteyl ve uğurlama töreni düzenlendi. Kokteyle Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, Emniyet Müdürü Ali Bilkay, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Çanakkale‘nin Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, geziyi düzenleyenleri kutladı.

Yolculuk öncesi üniversite öğrencilerine polisevinde açılan “Çanakkale” konulu kitap standından birer adet kitap hediye edildi.

Daha sonra öğrenciler Vali Büyük, Rektör Elmas, SATSO Başkanı Kösemusul, Emniyet Müdürü Bilkay ve müdür yardımcıları tarafından Çanakkale‘ye uğurlandılar.

Kaynak: İHA