Gümüşhane Devlet Hastanesi Böbrek Taşı Kırma Ünitesi Açıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne gönderilen Böbrek Taşı Kırma Ünitesi (ESWL) törenle hizmete girdi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Böbrek Taşı Kırma Ünitesi Açıldı
Devlet Hastanesi’nin alt katında bulunan bölüme monte edilen cihazın açılışına Vali Enver Salihoğlu, Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Bayındırlık Müdürü Cengiz Varol, Başhekim Gürol Şen, Hastane Müdürü Hami Özçubukçu, Başhemşire Hatice Gürçınar, doktorlar ve sağlık personeli katıldı.

Törende konuşan Vali Enver Salihoğlu, 80 bin TL civarında bir bedele sahip olan cihazın Gümüşhane’ye kazandırılması ile birlikte vatandaşların başka hastanelere sevk edilmeden daha kolay bir şekilde sağlıklarına kavuşacaklarını söyledi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve 24.dönem milletvekili adayı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Gümüşhane’de sağlık açısından tek eksiğin taş kırma ünitesi olduğunu belirterek, “Gümüşhane Merkez ve Kelkit Devlet Hastanesi açısından baktığımız zaman sağlık altyapısı ve tedavi araçlarında hiçbir eksiğimiz kalmamış oldu. Sağlıkta eksiği kalmayan bir Gümüşhane’ye kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda Bayburt ve Erzincan’dan gelecek vakalarda da merkez hastane olarak hizmet etmesi de ayrı bir gurur verici.” dedi.

Gümüşhane’de yıllık ortalama 200-300 dolayında hastanın taş kırma işlemi için başka illere sevk edildiğini belirten Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mevlüt Atalay Ateş, cihazın çalışması ile ilgili teknik bilgiler verdi. Dr. Ateş, ünitenin hastaya narkoz gerektirmeyen, yan etkileri olmayan, hastanın ayakta tedavi görebileceği bir sistem olduğunu söyledi. Ateş, günlük 3-4 hastanın tedavi edilebildiği ünitede tedavi sürecinin 30 dakika ile 1 saat arasında değiştiğini söyledi.

Törende daha sonra Dr. Ateş tarafından katılımcılara cihaz ve sistem hakkında bilgi aktarıldı.

Kaynak: İHA