Yassıada’Daki Menderes’İ Anma Törenleri Twitter’Dan Canlı Yayınlanıyor

27 Mayıs darbesinin 51. yıl dönümünde Yassıada’da yapılan anma etkinlikleri sosyal paylaşım sitesi twitter’dan canlı olarak yayınlanıyor.

27 Mayıs darbesinin 51. yıl dönümünde Yassıada’da yapılan anma etkinlikleri sosyal paylaşım sitesi twitter’dan canlı olarak yayınlanıyor.

    Genç Siviller‘in twitter üzerinden açtıkları hesap ve (#yassıadademokrasiadasıolsun) isimli sayfada Yassıada törenleri an be an sayfa takipçilerine aktarılıyor. Anma törenlerinden fotoğraf çekerek sosyal paylaşım sitesine aktaran kullanıcılar, yargılanmaların yapıldığı spor salonunda yapılan konuşmaları da takipçileri ile paylaşıyor. Törenleri 15 bin kişi aynı anda twitter‘den takip ediyor.

    27 Mayıs 1960 darbesi sonrasında Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan‘ın yargılandığı ve idam cezasına mahkum edildiği Yassıada‘da sivil toplum kuruluşlarınca anma etkinliği düzenleniyor. Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu şemsiyesi altında bir araya gelen sivil toplum örgütlerinin etkinliği sosyal paylaşım sitesi twitter’dan da canlı olarak takipçilerine aktarılıyor.

    Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu öncülüğünde yapılan organizasyona Mazlum Der, Sivil Dayanışma Platformu, Genç Siviller ile Demokrasi ve Özgürlük Hareketi gibi sivil toplum örgütleri iştirak ediyor. Ufuk Uras, Sacit Kayasu, Osman Can, Mete Tunçay, Emine Gürsoy Naskali, Süleyman Soylu, Tatyos Bebek, Mahmut Övür, Cahit İleri, Rasim Cinisli, Ferhat Kentel, Roni Margulies, Bekir Berat Özipek, Turgay Oğur, Ayhan Ogan gibi isimler Yassıadadaki törenlere katıldı.

    Genç sivillerin twitter üzerinden açtıkları hesap ve (#yassıadademokrasiadasıolsun) isimli sayfada Yassıada törenleriyle ilgili fotoğraflara da yer veriliyor. Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı spor salonu, cezaevinin odaları resimler halinde yayınlanıyor. Kullanıcılar, yargılanmaların yapıldığı spor salonunda yapılan konuşmaları da aktarıyor.

    Twitter’dan yapılan yayınları 15 bin kişi aynı anda takip ediyor. Sayfada Yassıada da bulunan kullanıcılar mahkeme olarak kullanılan spor salonunun duvarına yaptıkları ve üzerinde “Yassıada demokrasi adası olsun” yazılı grafiti resimlerinin fotoları görülebiliyor.