Prof. Bakır: Bilimsel Çalışmalarda Olduğu Gibi Koordineli Çalışacağım

AK Parti Samsun milletvekili adayı Prof. Dr. Tülay Bakır, tıp ve öğretim üyeliği görevlerinde gösterdiği azimli çalışma prensibini, milletvekilliğinde de göstereceğini ve halkın refahını artırmaya yönelik çalışmalarda bulunacağını söyledi.

AK Parti Samsun milletvekili adayı Prof. Dr. Tülay Bakır, tıp ve öğretim üyeliği görevlerinde gösterdiği azimli çalışma prensibini, milletvekilliğinde de göstereceğini ve halkın refahını artırmaya yönelik çalışmalarda bulunacağını söyledi.

Bakır, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Canik ilçesinde Eski Sanayi Bölgesi‘ndeki esnafları ziyaret eden Bakır, ilgiden memnun kaldı. Samsun’un hem nüfus hem coğrafi olarak büyük bir il olduğunu ve seçim çalışmaları kapsamında halka ulaşmak için köy, mahalle ayırt etmeden ziyaret etmeye çalıştıklarını belirten Tülay Bakır, “Uğramadık bir yer bırakmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teşkilatımızın programı çerçevesinde ziyaretlerimize sabahın erken saatlerinde başlayıp devam ediyoruz. Ziyaretlerde ise vatandaşlarımızın yakın ilgisiyle karşılıyoruz.” dedi.

Bakır, tıbbın ve öğretim üyeliğinin en önemli özelliğinin, ‘dün durduğu yerde bugün durmama‘ olduğunu ifade etti. Bakır, şöyle dedi: "Çünkü hastalıklara karşı hızlı hareket etmeseniz sonuç olumsuzlukla sonlanır. Sağlık çalışmalarımda olduğu gibi milletvekili olduğum takdirde, mutlaka sonucu objektif olarak görebileceğim şekilde ilerleyeceğim. Tıp mesleğinin ve öğretim üyelerinin önemli bir özelliği, mutlaka koordineli çalışmaktır. Tıp alanında güzel düşüncelerimiz var ve bu düşüncelerimizi gerçekleştirebileceğimiz konular üzerine gideriz ve bizden sonra gelende bir şeyler katar. Temelimizi sağlam kurarız, ondan sonraki akademisyenler de bilgileri onun üzerine koyar. Çalışmalarımı yaparken, üniversite öğretim üyeleri ve Samsun’da bu işi en iyi kim yapıyorsa ondan bilgi alarak, halkın istekleri ve partimin ilkelerini gözönüne alarak hepsini harmanladıktan sonra en iyi hizmet için yoluma devam edeceğim.”

Milletvekili olduğu takdirde, özellikle eğitim çalışmalarına ağırlık vereceğini kaydeden Tülay Bakır, AK Parti hükümetiyle sağlık alanında büyük yol alındığını, buna ilave edeceğini ifade etti. Bakır, "Belli bazı hala sıkıntılarımız var. Bunların çözülmesi için bazı ufak tefek eklentilerim olabilir. Sağlık sektörü çok iyi bir yere geldi. Halkımız çok umutlu, ben gittiğim hiçbir yerde umutsuzluk görmedim. Bende karakter olarak umutsuzluktan hiç hoşlanmam. Türkiye halkına da umutsuzluk yakışmaz zaten. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmeden ve hep daha ileri ve daha güzele huzur ve barış içerisinde kararlı bir şekilde durmadan ve mutlaka bilimdeki ilerlemeler gibi halkın ilerlemesini zirvelere taşımak için çalışacağız. Bunu yaptığım ziyaretlerde halkımızda gördüm. Yaptığım ziyaretlerde halkımızın AK Parti’ye olan sevgisini gördüm." dedi.

VATANDAŞ OLAYLARA ÇOK DUYARLI

Bakır, seçim çalışması kapsamında vatandaşların Türkiye‘de yaşanan olaylara karşı çok duyarlı olduğuna dikkat çekti. Ziyaretlerinde özellikle, vatandaşın memleketin meselelerine vakıf olmasına çok sevindiğini ifade eden Bakır, "Uzak bir dağ köyünde ikamet eden vatandaşlarımızın bile memleket meselelerine vakıf olduğunu gördüm. Yapılanlardan memnun olduğunu ve yapılması gerekenleri de dile getirmeleri beni açıkça çok memnun etti. Benim en çok korktuğum şey, insanlarımıza gittiğimizde hiçbir konuda tepki vermemesidir. Vatandaşlarımız tepkisini koysun. Neyi istiyor, neyi istemiyor. Bunları ziyaretlerimizde halkımızda gördük. Halkımızın AK Parti‘ye olan sevgisini gördüm. İnsanlarımız hangi partiyi desteklerse desteklesin, ben sizi şunun için destekliyorum, şu şey için desteklemiyorum desin. Bu, daha şık ve uygun olur. Parti farklılıkları olabilir ben bunu hoş görürüm. Demokrasinin gereği de budur.”

AK Parti teşkilatında her bireyin birbirine saygılı olduğu ve tek amaçlarının parti disiplini içinde bir sevgi ve kardeşlik içinde yürüdüğünü gördüğünü vurgulayan AK Parti Samsun milletvekili adayı Prof. Dr. Tülay Bakır, “Eskiden bu partide çalışmış olup da şimdi görevi olmayanların da aynı sevgi ve düşünce içinde olması beni sevindirdi. Beklediğimden daha ciddi, köklü ve iyi bir dayanışma içinde olan bir parti gördüm. Bu da artık AK Parti’nin tam bir kurumsallaşma sürecini tamamladığını gösteriyor.” diye konuştu.