"Sözleşmeli Erlerin Alımıyla İlgili Kanunun Sayıştay‘dan Çıkmasını Bekliyoruz"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, sözleşmeli erlerle ilgili kanun yönetmeliğinin Sayıştay’dan çıkmasını beklediklerini açıkladı. Gönül, kanunun çıkmasıyla vatan hizmetinin değişik yerlerde yapılmasının daha kolay karara bağlanabileceğini ifade etti.

'Sözleşmeli Erlerin Alımıyla İlgili Kanunun Sayıştay‘dan Çıkmasını Bekliyoruz'
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, sözleşmeli erlerle ilgili kanun yönetmeliğinin Sayıştay’dan çıkmasını beklediklerini açıkladı. Gönül, kanunun çıkmasıyla vatan hizmetinin değişik yerlerde yapılmasının daha kolay karara bağlanabileceğini ifade etti.

Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Antalya’nın Gazipaşa ilçesine gelen Bakan Gönül, Kaymakam Muhittin Pamuk’u ziyaret ederek brifing aldı. Ardından AK Parti seçim bürosunda halka hitap eden Gönül, geçen yıl Batman‘da şehit düşen Astsubay Süleyman Gür’ün ailesini ziyaret etti. Şehit babası Ahmet Gür ile görüşen Bakan Gönül, taziyelerini iletti. Gözyaşlarına hakim olamayan acılı babayı Bakan Gönül teselli etti.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Vecdi Gönül, askerlikte kısalma olup olmayacağı ve tek tip uygulamasında; şu an alınmış bir kararın olmadığını ifade etti. Gönül, 12 Haziran seçimlerinden sonra terörle mücadele konusunda yeni bir yöntem uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna karşılık terörün, askerlik süresiyle ilgili çok önemli bir faktör olduğunu söyledi. Terör bitse de Türkiye‘nin güvenlik ve savunma konusunun her zaman için önemini muhafaza edeceğini ifade eden Gönül, meseleyi sadece teröre bağlamanın doğru olmadığını kaydetti. Gönül, “Türkiye‘nin stratejik konumu da verir mi vermez mi ona bakmak lazım ama terörün çok önemli bir faktör olduğu da muhakkak. Bilhassa bedelliyle ilgili konuda hareket sahamızı özellikle terör bir hayli kısıtlıyor. Ancak bugünlerde sözleşmeli erle ilgili çıkan kanunun yönetmeliğinin Sayıştay’dan çıkmasını bekliyoruz. Çıkar çıkmaz neşrolacak ve ilana çıkacak. Sözleşmeli er alma bakımından. Sözleşmeli erdeki başarı diğer vatan görevinin yapılmasındaki şartlara tesir edecektir. Zannediyorum o zaman vatan hizmetinin değişik yerlerde yapılması daha kolay karara bağlanabilecektir. Bildiğiniz gibi vatandaş olmanın iki mecburiyeti var. Biri vergi vermek diğeri askere gitmektir. Biri mali görev biri bedeni görev. Anayasanın 72. Maddesi her vatandaşımızın, kadınlarımızı da ayırmamış haberiniz olsun. askerlik görevi ile mükellef olduğunu söylüyor. Binanaley bu görevin yerine getirilmesi bir vatan görevi olduğu kadar hukuken de bir mecburiyet.‘‘

Bakan Gönül, önümüzdeki dönemde kadınların da askere alınması konusuna ise ‘‘Bunu ben sırf şaka olsun diye söyledim. O biliyorsun Türkü konusu. Kadınları al askere askerlik olsun kolay diyor ya.” ifadesini kullandı.

    Gönül daha sonra AK Parti seçim bürosunda yaklaşık bin kişiye hitap etti ve Gazipaşa‘ya yapılan hükümet yatırımlarını anlattı.

    "İKTİDARA GELECEK PARTİ BÖYLE VAATLERDE BULUNMAZ"

Muhalefetin verdiği vaatlerin hükümete geleceklerine dair bir işaret olduğunu dile getiren Gönül, iktidara gelecek bir partinin böyle vaatlerde bulunamayacağını kaydetti. Her ihtiyacı olana 600 lira verilir mi? diye soran Gönül emeştirilerini şöyle sürdürdü:

    “O zaman asgari ücretle kim çalışacak. Bedelli askerlik konusunda parası olan bedelli askerlik yapacakmış olmayana devlet para verecekmiş. Yani ben askerliği kaldıracağım diyor da tam söyleyemiyor. Askerlik kalkarsa bu memleket nasıl korunacak. Türkiye gibi çok kritik bir yerdeki ülke nasıl korunacak? 8,5 sene evvel bu ülkede faiz yüzde 63‘dü şimdi yüzde 4,5. 8,5 sene evvel bu ülkenin kalkınması eksi 9,4‘ü, şimdi 8,9. Arada yüzde 17 fark var. Bu sizlerin cebine giriyor.”

Gazipaşa Havaalanı’nın bitirilerek şu anda uluslararası olarak çalıştığını ifade eden Bakan Gönül, Alanya-Gazipaşa arasındaki duble yolun bitmesine az kaldığını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de, seçim bürosu önünde yaptığı konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Hakkari’de PKK’lılar ile miting yaptığını belirterek, mitingde de Türk bayrağının bulunmadığını söyledi.