Harranlı Kızlar Kitap Okumada Erkekleri Geçti

Şanlıurfa‘nın Harran ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan ve ‘Medeniyetler Beşiğinden Medeniyetlere Okuma Işığı‘ sloganı ile yürütülen kitap okuma kampanyasına kızların erkeklerden daha fazla ilgi gösterdiği belirtildi.

Harranlı Kızlar Kitap Okumada Erkekleri Geçti
Şanlıurfa‘nın Harran ilçesinde kaymakamlık tarafından başlatılan ve ‘Medeniyetler Beşiğinden Medeniyetlere Okuma Işığı‘ sloganı ile yürütülen kitap okuma kampanyasına kızların erkeklerden daha fazla ilgi gösterdiği belirtildi.

    Tarlada çalışırken çekilen görüntüleri medyada sıkça yer bulan Harranlı kızlar, omuzlarında taşıdıkları su matarası, pamuğa uzanan elleri ya da çadırda kendisinden iki yaş küçük kardeşine baktığı sırada objektiflere yansıdı. Harranlı kız çocuklarının okuduğu kitapların bugüne kadar dikkat çekmemesinden yola çıkan Harran Kaymakamlığı, ilçenin kitap okuma istatistiğini çıkardı. Öğrencileri kitap okumaya teşvik eden kaymakamlık, en çok kitap okuyanları da ödüllendirdi. Öğrencilere kitap sevgisini kazandırmayı ve ailelerinin bu konudaki farkındalığını artırmayı hedefleyen kampanya kapsamında milyonlarca sayfa kitap okundu.

İlk olarak 2009–2010 eğitim öğretim döneminde başlayan yarışmada, 15 okuldan 243 öğrenci bir yılık süre zarfında 411 bin 750 sayfa kitap okurken, her ay ilk 5‘e giren toplam 41 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Yılsonunda toplamda dereceye giren 6 öğrenciye de notebook verildi.

Harranlı öğrenciler, 2010–2011 yılı eğitim ve öğretim yılında okuma çıtasını daha da yükseltti. Kampanyaya şimdiye kadar 53 okuldan 2 bin 750 öğrenci katıldı. Öğrenciler bu yıl 9 milyon 842 bin 590 sayfa kitap okudu. Bu yılki kampanya kapsamında her ay dereceye giren 5 öğrenci yine bisikletle ödüllendirilirken, yılsonunda toplamda en fazla kitap okuyan 4 öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye edilecek. Kampanyaya Harran Anadolu Lisesi‘nden 32 öğrenci katılırken, Kız Meslek Lisesi‘nden 52 öğrencinin katıldığı belirtildi. Yıl içerisinde en fazla kitap okuyan 6 öğrenciden 4‘ü kız olurken; son iki ayda en fazla kitap okuyan 10 öğrenciden 8‘inin kız olduğu belirlendi. Verilen istatistiklere göre ilçede kızların daha fazla kitap okuduğu belirtildi.

    Bu ay dereceye giren öğrenciler hediyelerini Kaymakam Serkan Keçeli ve Garnizon komutanı Ergun Sarı‘nın elinden aldı.

Kitap okuma kampanyası ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Serkan Keçeli, ilçede son dönemlerde kitap okumada bir artışın olduğunu söyledi.

    Uzun süreli kampanyanın amacının kitap sevgisi aşılamak olduğunu kaydeden Kaymakam Keçeli, "bu kampanya kapsamında öğrencilerimizin daha fazla kitap okuduğunu gözlemliyoruz. Bizim zaten amacımız öğrencilere daha fazla kitap okutmak, kitap sevgisi aşılamaktır. Yaptığımız istatistik çalışmasında amacımıza doğru ilerlediğimizi görüyoruz. Kampanyamız devam edecektik. Bizim hedefimizde sadece öğrenci yok, aynı zamanda öğrencilerin ailelerinin de kitap okuyan öğrencilerden etkileneceğini düşünüyoruz." dedi.