Bakan Ergün’Den Kılıçdaroğlu’Na: Yalandan Ölen Var Mı?

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Vaatlerimi 4 ayda yerine getiremezsem siyasetten çekilirim’ şeklindeki açıklamasını, “Madem Türkiye o kadar perişan, 4 ayda nasıl düzeltilecek, ortada bir çelişki var. Yalandan ölen var mı?” sözleriyle eleştirdi.

Bakan Ergün’Den Kılıçdaroğlu’Na: Yalandan Ölen Var Mı?
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Vaatlerimi 4 ayda yerine getiremezsem siyasetten çekilirim’ şeklindeki açıklamasını, “Madem Türkiye o kadar perişan, 4 ayda nasıl düzeltilecek, ortada bir çelişki var. Yalandan ölen var mı?” sözleriyle eleştirdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, üniversite sınavına hazırlanan kızı Zehra Ergün’ün eğitim gördüğü özel bir dershanenin Uludağ’daki hazırlık kampını ziyaret etti. Kamp sebebiyle bir süredir hasret kaldığı ortanca kızı Zehra ile hasret gideren Bakan Ergün, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Vaatlerimi 4 ayda tamamlayamazsam siyasetten çekilirim’ açıklamasını değerlendiren Bakan Ergün, şunları söyledi: “Vaatler popülist olunca, vaatlerin ötesindeki söylemlerin de popülist olması gerekiyor. Bir kere başladınız mı bir daha durduramazsınız, fren yapma imkanınız olmaz. Vaatleri hiçbir hükümetin 4 ayda gerçekleştirmesi mümkün olmaz. Dolayısıyla hükümet işi bir süreç işidir. Halka yapmak istediğiniz şeyleri anlatırsınız, bunlar için bir periyot vardır. Biz de iktidar olduğumuzda hükümet olarak Türkiye’nin durumunu biliyorduk. Halka belirli bir süre herhangi bir yüksek beklentide olmamaları gerektiğini, ancak o süreçlerden sona bazı şeylerin değişeceğini ve olumluya gideceğini açık açık söylemiştik. Halk da bunu güven verici bulmuştu. Ancak şimdi bakıyoruz ki popülizm had safhada. Kimin ne hoşuna gidecekse onlar söyleniyor. Edirne’ye gidip Edirnelilerin hoşuna giden, Van’da Vanlıların hoşuna giden Şırnak’ta Şırnaklıların, Trabzon’da Trabzonlunun hoşuna giden şeyler söyleniyor. Sonra Ankara’ya gelince hepsinden birden vazgeçen bir yaklaşım siyasetçiye ve siyasete olan güveni azaltıyor.”

Toplumun bu tür vaatlere itibar etmeyeceğinin altını çizen Bakan Ergün, popülist vaatlerin siyasetçiye de siyaset kurumuna duyulan güveni azaltacağına dikkat çekti. Siyasetçi olarak popülist vaatler yerine ayağı yere basan, gerçekleri toplumun ihtiyaçlarına cevap veren yaklaşımlar ortaya konulmasında yarar olacağını anlatan Ergün, Kılıçdaroğlu’nun vaatlerini 4 ay yerine daha az zamanda gerçekleştireceğini söyleyebileceğini savundu. Ergün şunları kaydetti: “Popülizminizi kuvvetlendirmek için ‘4 ayda vaatlerimi yerine getirmezsem giderim’ gibi söylemlerde bulunuyorsunuz. Seçimlere 17-18 gün zaman var. Bu dört ay kısa bir süre sonra değişebilir. Birkaç gün sonra 3 ay olabilir. İki aya da düşebilir. Bunlar popülist söylemlerin bir versiyonu. Madem Türkiye bu kadar kötüyse söylemleri de bunu gösteriyor. Türkiye battı perişan oldu diyorlar. Türkiye bu kadar perişansa o zaman 4 ayda düzelemez demektir. Bayağı uğraşmak lazım. Bu perişan Türkiye’yi iyi bir yere getirmek, bu vaatleri yerine getirmek için bayağı uğraşmak lazım. Bu kadar kısa zaman gerçekleştirilecekse o zaman bu söylediğiniz sözler bir çelişki ortaya koyuyor.”

"YALANDAN ÖLEN VAR MI?"

Bir gün başka, bir gün başka siyaset tarzı sergileyen siyaset tarzının siyasete ve siyasetçiye olan güveni zedelediğini belirten Ergün, seçimlerde herkesin bu tür davranışların sonucunu göreceğini ifade etti. Bakan Ergün, “Nasıl olsa iktidara gelme ihtimali yok. Nasıl olsa muhalefet partisi olmaya devam edeceğiz’ diyorlar. Biz o nedenle söyleyeceğimizi söyleyelim. Yalandan ölen var mı? Yok. Ölen olmadığına göre ‘bunu devam ettirelim, belki birkaç oy daha fazla alabiliriz‘ yaklaşımı var. Bu yaklaşımın hiçbir anlamı yok.” dedi.