Siirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü‘nden Yıl Sonu Sergisi

Siirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2010-2011 eğitim öğretim döneminde kursiyerler tarafından yapılan çalışmalar düzenlenen bir törenle sergilendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonundaki sergi açılış kurdelesini, Vali Musa Çolak ve eşi Gülsüm Çolak kesti. Sergiyi gezen Vali Musa Çolak, kurs öğretmenlerinden ve kursiyerlerden bilgi aldı. 2010-2011 eğitim öğretim döneminde, Siirt merkezde toplam 346 kurs açtıklarını belirten Vali Çolak, bu kurslara 3 bin 632 kadın ve 2 bin 516 erkek olmak üzere toplam 6 bin 148 kursiyer katıldığını söyledi. Çolak, "Hiç şüphesiz öğrenmenin yaşı yoktur, eğitim doğumla başlar ve ölünceye kadar devam eder. Devletimiz

örgün eğitimin yanında yaygın eğitimi de çok önemsemektedir. Bundan dolayı açılan kurslar her yaştan ve her meslekten insanımızın eğitimi için çok önemli görevleri ifa ediyor. Özellikle kadınlarımızın eğitimine çok önem veriyoruz. Bu sergide de bir defa daha gördük ki Türk kadınına iyi rehberlik yapılıp imkan tanındığında ne kadar becerikli ve yetenekli olduğu ortaya çıkıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kadınlarımıza önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları çok iyi değerlendirmek gerekir. Bu kursların

bir diğer önemi ise kursiyerler buralarda sadece el becerisi öğrenmiyorlar, saygı, sevgi, dostluk, arkadaşlık, paylaşma, birlikte yaşama gibi çok önemli kazanımlar da elde ediyorlar. Kurslarda emek ve sabır göstererek, çok değerli el emeği göz nuru eserlerini sergileyen tüm kursiyerleri tebrik ediyorum" dedi.

Törene Vali Yardımcısı Orhan Burhan, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Mergen, kurum müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA