Başbakandan Bursaspor‘un Cezalandırılmasına Tepki

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Trabzonspor‘un şampiyon olamamasının seçim sürecini etkileyebileceğine yönelik yorumlara tepki göstererek, "Trabzon‘u futbolun önemli hareket merkezlerinden biri haline getiriyoruz.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Trabzonspor‘un şampiyon olamamasının seçim sürecini etkileyebileceğine yönelik yorumlara tepki göstererek, "Trabzon‘u futbolun önemli hareket merkezlerinden biri haline getiriyoruz. Bu kadar Trabzon‘un altyapısına önem veren bir başbakan, kalkıp da başka bir şey düşünebilir mi? Yapılmış olan yanlışlar olabilir, vardır. Ama bu yanlışların sorumlusu olarak Başbakanı hedef tahtasına oturtmak çok yanlış olur, haksızlık olur. Böyle bir şeyi asla ben kişiliğimle,

şahsiyetimle bağdaştırmam. Bu insaf dışı bir şeydir" dedi.

Başbakan Erdoğan, TESK İstişare ve Değerlendirme Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, dünkü maçlardan sonra Fenerbahçe ve Trabzonspor‘un başkanlarını ve teknik direktörlerini arayarak tebrik ettiğini, ayrıca kaptanlar Alex ve Emre‘yi de arayarak tebrik ettiğini söyledi. Erdoğan, "İki güzide kulübümüz Şampiyonlar Ligi‘nde ülkemizi temsil edecekler. Kendilerine de başarılar diliyorum. Bütün sıkıntılarına rağmen böyle bir sonucun ortaya çıkmış olmasından dolayı milletçe

mutluyuz. Temennimiz odur ki, ligin fair play anlayışıyla sürmesi dileğimiz" dedi.

Bu yıl futbolda çok üzücü olaylar yaşandığını da belirten Erdoğan, "Özellikle Bursa‘da yaşanan olaylar, ligin ilk yarısında İstanbul‘da yaşanan olaylar üzücüydü. Ama doğrusu Bursa‘ya layık görülen cezayı da adil bulmadım. Açık söyleyelim. Çünkü Bursa da bizim için güzide bir kulübümüz. O da bizi uluslararası camiada temsil edecek. Altyapısıyla da iyi gelişen bir kulübümüz. Bursa‘yı üzecek bir karar olmamalıydı" diye konuştu.

Torununun Trabzonsporlu olduğunun hatırlatılması ve kendisiyle görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Erdoğan, "Görüşemedik, çünkü ben Bursa‘dan buraya geldim. Fakat çağırttım bugün gelirlerse görüşeceğiz" yanıtını verdi.

‘Trabzonspor‘un şampiyon olamamasının seçim sürecini etkileyebileceği yorumlarını yapanlar var? Nasıl değerlendiriyorsunuz?‘ şeklindeki bir soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunu böyle bir siyasi kampanyaya dönüştürmek isteyenlerin olduğunu duyuyorum. Böyle şeyleri bu tür bir siyasi kampanyaya dönüştürmek yanlış olur. Benim bir Başbakan olarak Trabzon‘a spora olan sevgileri nedeniyle verdiğim önem ortadadır. Daha önce üniversiteler arasında yapılan yarışlar oldu orada. Şimdi de adeta Universiad benzeri oyunlar için Trabzon‘u hazırladık. Ciddi yatırımlar yaptık. Akyazı‘daki statla birlikte Trabzon‘a yapmakta olduğumuz yatırım 650 milyonu buluyor. Adeta sporun, futbolun

önemli hareket merkezlerinden biri haline getiriyoruz Trabzon‘u. Bu kadar Trabzon‘un altyapısına önem veren bir başbakan kalkıp da başka bir şey düşünebilir mi? Yapılmış olan yanlışlar olabilir, vardır. Ama bu yanlışların sorumlusu olarak Başbakanı hedef tahtasına oturtmak çok yanlış olur, haksızlık olur. Böyle bir şeyi asla ben kişiliğimle, şahsiyetimle bağdaştırmam. Bu insaf dışı bir şeydir."

Nuri Bilge Ceylan‘ın "Bir Zamanlar Anadolu"da filmiyle Cannes‘da Jüri Büyük Ödülü‘nü aldığının hatırlatılması üzerine Başbakan Erdoğan, "Nuri Bilge Ceylan‘ı gece aradım, tebrik ettim. Yılmaz‘a da özelikle selamlarımı söylemesini istedim. Gerçekten Nuri Bilge Ceylan bir iftihar vesilesi. Şimdi de Jüri Büyük Ödülü‘nü almış olmasından dolayı Türkiye olarak mutluyuz. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA