Dsp‘den Kılıçdaroğlu’Na: Anlaşmamıza Rağmen Vekillerimizi Transfer Ediyorsun

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki parti arasında anlaşma olmasına rağmen DSP’li vekilleri transfer ettiğini söyledi.

Dsp‘den Kılıçdaroğlu’Na: Anlaşmamıza Rağmen Vekillerimizi Transfer Ediyorsun
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki parti arasında anlaşma olmasına rağmen DSP’li vekilleri transfer ettiğini söyledi. Türker, "2007 seçimlerinde milletvekili olan 13 arkadaşımızın zaten 6’sını kendisi sonradan transfer etti. Aramızda anlaşma olmasına rağmen bunu yaptılar. Vekillerimizi ayartıp rozet taktırıyorlar. Sözünde durmayan, etik davranmayan bir parti." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Bursa’ya gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kervansaray Termal Otel’de basın toplantısı düzenledi. 12 Haziran seçimleri öncesinde kamuoyu ile paylaşılan seçim anketlerine tepki gösteren Türker, ilginç bir iddiada bulundu.

ANKET ŞİRKETLERİNİN TELEFON FATURALARINDA ARTIŞ YOK

Anketlerin gerçeği yansıtmadığını savunan Türker, "Meclise dördüncü bir parti girerse AK Parti’nin vekil sayısı düşecek, CHP ve MHP’ninkiler artacak. Kamuoyunda makyajlı anketler vatandaşımızı yanıltmasın. Ben tüm anket firmalarının sahiplerini istedikleri televizyonda açık oturuma davet ediyorum. Gelsinler nasıl makyajlı anket yapıyorlar göstereyim. Biz bir araştırma yaptırdık, telefonla anket yaptırdıklarını söyleyen firmaların o ölçüde telefon faturası ödemediklerini tespit etti. Kayıt dışı çalışmadıklarına göre neden telefon faturasında artış yok." diye konuştu.

VEKİLLERİMİZİ AYARTIP ROZET TAKTIRIYORLAR, BU SİYASİ AHLAKA SIĞMAZ

Bir gazetecinin “CHP ile neden işbirliği yapmadınız, geçen seçimden sonra pişman mı oldunuz?” yönündeki soruyu cevaplandıran Türker, CHP ile işbirliği konusunda baskı gördüklerini, ancak seçime DSP olarak girmeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Ayrı bir parti oldukları için seçimlere tek girdiklerini dile getiren Türker, partisinin 81 ilde 85 seçim çevresine girmeye hak kazanan 10 partiden biri olduğunu kaydetti. Sonuç ne olursa olsun seçimlere DSP olarak girdiklerini dile getiren Türker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da sert dille eleştirdi. CHP’nin, partisi bünyesindeki milletvekillerini ayartarak rozet taktığını öne süren Türker, bunun siyasi ahlaka ters düştüğünü vurguladı. Türker şöyle devam etti: "Yaptığımız çalışmanın CHP’ye çok fazla şey katmadığını, yalnız kendi içinde revize etmek için işe yaradığını gördük. Siz alternatif olmayınca ona oy vermek istemeyenlerin gideceği yer kalmıyor sizi öyle kilitliyorlar. Kendi adımıza sonuç ne olursa olsun seçime girmeyi düşündük. Ama CHP etik davranmıyor. Seçilen 13 arkadaşımızın zaten 6’sını kendisi sonradan transfer etti. Aramızda anlaşma olmasına rağmen bunu yaptı. CHP, sözünde durmayan, etik davranmayan bir parti. Şimdi ne yapıyor; ben buradan sesleniyorum Kıçdaroğlu’a; bazı yerlere gidiyorsun mevcut milletvekillerimizi ayartıp sana rozet taktırıyorlar. Ufak beldelerdeki belediye başkanlarımızı transfer ettiriyorlar. Bu işi seçim döneminde yapmak etik değildir, siyasi ahlaka aykırıdır. Ahlak peşinde koşuyorsak, etik peşinde koşuyorsak bu yanlış. Bunu bilerek yaparak kamuoyunda; (DSP’yi yok ettik, erittik imajı) veriyorlar. Biz meclise girersek sizinle koaliasyon kurabiliriz; ama CHP AKP ile koalisyon kurabileceğini deklare etti. CHP light AKP oldu. Biz bu sebeple seçime tek girmeye karar verdik."

SİMAV’A GİTTİK, KILIÇDAROĞLU’YLA GÖRÜŞTÜK AMA HABER OLMADIK

Konuşmasında sık sık medyaya yüklenen DSP Genel Başkanı Masum Türker gazeteci Mehmet Ali Brand’ın ‘Medyada darbe yanlılarına destek verdi’ açıklamasını da değerlendirdi. Medyanın dayatılmak istenilenleri kamuoyuna yansıttığını öne süren Türker, bazı televizyonların Kanal 7, Samonyolu TV ve TRT’de yayınladıkları reklamlarını bile yayınlamak istemediklerini söyledi. Türker, depremin ardından dün akşam Simav’a gittiklerini, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerine rağmen haber olmadıklarına dikkat çekti.