Mhp Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, bin yıllık kardeşliği bozarak, Büyük Kürdistan adı altında bir devlet kurmak için Türkiye‘yi bölmek isteyenler olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, Hotamış ve Havalisi Kültür ve Dayanışma Derneği‘ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ahmet Kiraz ve dernek yöneticilerinin hazır bulunduğu ziyarete MHP Konya milletvekili adayları Durmuş Ali Açıkel, Hikmet Çay, Zuhal Ekici, Faruk Sonkaya ve il teşkilatı yöneticileri de katıldı.

Burada konuşan MHP 1. sıra Konya Milletvekili Adayı Faruk Bal, çiftçi ve üreticilerin sistemli bir şekilde yok edilmek istendiğini, tarımla ilgilenen Türkmen kesimin de bu yok edilişe karşı direnmesini istedi. Bal, "Sistemli bir şekilde Türk tarımı yok edilirken, sistemli bir şekilde tarım alanında yaşayan Yörük, Türkmen ve diğer Türk boyları fakirleştiriliyor, topraktan uzaklaştırılıyor, öksüzleştiriliyor, işsiz bir kitle olarak toplumun yozlaşmaya açık büyükşehirlerde göçe mecbur ediliyor. Bu ekonomik

bir durumdur. Bu durumun ne olduğunu, bu bakış açısından değerlendirirseniz karar günü gelmiştir. 12 Haziran günü vereceğiniz karar inşallah milletimiz için hayırlı olur" dedi.

"100 YILLIK PROJE BÜYÜK KÜRDİSTAN KURULMAK İSTENİYOR"

Bal, yüz yıllardır birlik ve beraberlik içinde yaşanılan Türkiye‘yi, Büyük Kürdistan adı altında bir devlet kurmak için bölmek isteyenler olduğunu ileri sürdü. Bal, eğer sandıkta yetki verilirse Anayasa değiştirilerek 13 Haziran günü bu devletin kurulması için adım atılacağını belirtti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Bal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu topraklardaki millet ve devlet bütünlüğü tehdit altındadır. Bu tehdidi en iyi algılaması gereken bu toprağa kanını, terini, gözyaşını döken Türkmen kitlesi olmalıdır. Çünkü biz vatanlaştırdık burayı. Şimdi bu topraklar üzerinde bir bölümünü alıp bin yıllık kardeşlik hukukunu berhava ederek Büyük Kürdistan adı altında bir devlet kurmak için bölmek isteyenler var. Yine bu topraklarda yaşayan aynı dine, aynı değerlere birlikte inandığımız Kürt kardeşlerimizi o devletin vatandaşı yapmak isteyenler var.

Bu 100 yıllık bir projedir ve Amerika‘nın o tarihteki Cumhurbaşkanı Wilson prensipleri ile temeli atılmıştır. Bu çok ciddi bir tehdittir, ciddiyetini ifade etmek için daha vahim bir kelime bulamıyorum ve 13 Haziran günü yani seçimden sonra buna başlayacaklardır. Bu tehdidin gerçekleşmesi için 13 Haziran günü meseleye yanlış teşhis koyanlar Anayasayı değiştirerek bu işe başlayacaktır."

Osmanlı Devleti‘nde ilk yazılı Anayasa‘nın kabul edildiği 1876 yılında ülkenin bölünmeye başladığını hatırlatan Faruk Bal, aynı durumun 12 Haziran seçimlerinden sonra da Türkiye coğrafyasında yaşanacağını savunarak, "Öyle bir kargaşa anına Türkiye gidiyor ki, Yugoslavya benzeri kan revan içinde bir ülke görüyoruz. Irak‘ı görün, hatırlayın. Etnik ve inanç temelli çatışma hiçbir zaman kansız ve acısız olmaz. 1 gecede 8 bin Boşnak Hollandalı NATO komutanı nezaretinde katledilmiştir. Bunlar MHP‘ye oy

verilsin diye söylenen laf değildir" diye konuştu.

Kaynak: İHA