Diyarbakır‘daki 19 Mayıs Kutlamalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Katılmadı

Diyarbakır‘da 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katılmadı.

Diyarbakır‘da 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katılmadı.

Kentte Atatürk Anıtı‘na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalara, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşe Jale Saraç, vali yardımcıları, kaymakamlar ve kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Buradaki törene Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi‘nden herhangi bir yetkilinin katılmaması ise dikkat çekti.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, anıt özel defterini imzaladıktan sonra 19 Mayıs 1919 tarihinin, Mustafa Kemal Atatürk‘ün Samsun‘a çıktığı ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarihi bir gün olduğunu belirtti.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, buradaki törenin sonunda gazetecilerin, "Törenlere Büyükşehir Belediyesi‘nden kimse katılmadı, ne düşünüyorsunuz?" sorusunu cevapsız bıraktı.

19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Stadyumu‘ndaki etkinliklerle devam etti. Buradaki törenler, Vali Mustafa Toprak ve 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak‘ın tören aracıyla vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlaması ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Zülfi Toman, düşmana karşı zaferlerle kazanılan egemenliğini millete ait olduğunu vurguladı.

Törende öğrenciler şiir ve kompozisyon yazılarını okuduktan sonra halk oyunları izci, kız ve erkek gösteri grupları çeşitli gösteriler sundu.