Bosnalı Şehit Ailelerinin Çocukları Vali Harput‘u Ziyaret Etti

Bosna savaşında şehit olan ailelerin üniversite ve liselerde okuyan çocukları, Bursa Valisi Şahabettin Harput‘u ziyaret etti.

Bosnalı Şehit Ailelerinin Çocukları Vali Harput‘u Ziyaret Etti
Türkiye‘yi yakından tanımak için Saray Bosna‘dan gelen 30 genç, Bursa‘nın önemli yerlerini gezdi. Gençler, Vali Harput‘u da ziyaret etti. Bosnalı şehit ailelerinin çocuklarını Harput, ‘evinize hoş geldiniz‘ diyerek kapıda karşıladı. Türkçe ‘hoş bulduk‘ diyen gençler, Türkiye‘de hiç yabancılık çekmediklerini söyledi.

Harput, Bosna ile Bursa‘nın bir birine benzeyen iki kardeş şehir olduğunu belirterek, "Burada 73 milyon Bosnalı var. Sizler Balkanlar‘ın en güzel şehirlerinden birisinde yaşıyorsunuz. Bir birine benzeyen iki şehirden Bosna‘dan Bursa‘ya geldiniz. Bursa tarihiyle, kültürüyle, tabii güzellikleriyle, tarımıyla, sanayiiyle ve kaplıcalarıyla çok önemli bir şehir. Bu şehir Osmanlı‘ya 130 yıl başkentlik yapmış. Osmanlı‘nın, Selçuklu‘nun, Bizans‘ın ve Roma‘nın izlerini bünyesinde barındırıyor. Osmanlı‘nın ilk 6 padişahının kabri Bursa‘da bulunuyor. Bursa birçok nimetin bir arada bulunduğu bir şehir. Vaktinizi iyi değerlendirerek her yeri gezin" dedi.

Harput, hatıra fotografı çektirdikten sonra çeşitli hediyeler vererek gençleri uğurladı.

Kaynak: İHA