Uşak’Ta 19 Mayıs Atatürk’Ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk‘ü Anma ve Gençlik, Spor Bayramı’nın 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Fen Lisesi Müdürü Recai Uğur ve öğrencileri Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.

Uşak’Ta 19 Mayıs Atatürk’Ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlamaları
Ziyarette 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın özel bir gün olduğunu anlatan Vali Özdemir Çakacak, “Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesini ve özgürlük mücadelesini milleti ile birlikte başlattı. Özgürlük mücadelesinden başarı ile çıkarak yepyeni genç Türk Devletini kurdu. Atatürk gençlere çok güveniyordu, çok inanıyordu. Bu milletin gençlerin omuzları üzerinde, güçlü devletlerarasında yer aldığı için böyle bir günü gençlere armağan etti.” dedi.

Gençlerin iyi eğitilmesi gerektiğini de kaydeden Vali Çakacak; “Atatürk’ün bize emaneti olan gençlerimiz iyi eğitilmesi gerekiyor. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Ülkemizi aydınlık yarınlara gençlerimizin iyi yetişmesine bağlıdır. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Bizler çocuklarımızı en iyi şekilde eğitip ülkemizin dünyada hak ettiği yere gelmesini sağlayacağız. Ben tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

Ziyaret sonunda öğrencilere hediye veren Vali Çakacak, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA