Kocaeli‘nde Uyuşturucu Şebekesi Çökertildi

Kocaeli‘nin Gölcük ilçesinde torbacılara yönelik düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Gölcük, İstanbul ve İzmit‘te sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kocaeli‘nin Gölcük ilçesinde bazı şahısların uyuşturucu madde ve hap sattığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine 7 aylık bir çalışma yapan polis M.A. (26), F.B. (32), A.C. (34), M.K.(28), M.E. (41), H.Y. (26), Ç.Ç. (33) ve E.Ö. (31)‘yü gözaltına alırken, zanlıların çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlıların ifadelerine göre çalışma başlatan polis ekipleri, şüphelilere İstanbul, Gölcük ve İzmit‘ten uyuşturucu madde temin eden şahısları tespit etti. Tespit eden şahıslara yönelik eş zamanlı operasyon düzenleyen polis ekipleri İstanbul, Gölcük ve İzmit‘teki adreslerden T.Ç., Ö.İ., F.Y., F.K., M.E., İ.A., A.N.G., E.K., F.B., C.D., İ.A., A.Y., G.U., M.E., U.Y., H.D.ve A.L.‘yi yakalayarak gözaltına aldı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 1 kg esrar, 50 adet extacy hap, 50 adet captagon hap, çok sayıda hint keneviri, uyuşturucu maddeyi paketlemek için poşetler, uyuşturucu madde kullanmak için düzenekler ve uyuştucu satışından elde edildiği iddia edilen 5 bin TL para ele geçirildiği bildirildi. Operasyon kapsamında zanlılar ile ilişkisi olduğu iddia edilen 200 kişinin ifadesine başvurulacağı öğrenilirken, zanlıların emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği açıklandı.

Kaynak: İHA