Katil Zanlısı Bulgaristan Sınırında Yakalandı

Manisa‘da, bir dere yatağında öldürülmüş halde bulunan Emre B.‘nin katil zanlısı Mesut G., Bulgaristan‘a kaçmak üzereyken sınır kapısında gözaltına alındı.

13 Mayıs günü evinden çıktıktan sonra bir daha geri dönmeyen Emre B.‘nin (28) araştırmalar sonucu 3 gün sonra Kent Ormanı‘ndaki dere yatağında bıçakla öldürülmüş halde cesedi bulunmuştu. Cinayet, olay yerinde bulunan bir anahtarla aydınlatıldı. Yürütülen soruşturmayla ilgili emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Olay yerinde yapılan detaylı incelemede anahtarlığa takılı vaziyette bir adet ikamet giriş kapı anahtarı elde edildi. Kapı anahtarından yola çıkılarak E.B.‘yi öldüren şüphelinin

işyerinde çalıştığı arkadaşlarından olabileceği değerlendirilerek, ikamet kapı anahtarı maktulün arkadaşlarının evlerine ait kapılar üzerinde denenmek suretiyle araştırmalara başlanıldı. Yapılan titiz çalışma sonucu anahtarın şüpheli M.G.‘nin ikamet kapısını açıp kilitlediği tespit edilerek alınan mahkeme kararı ile şüphelinin ikametinde arama yapıldı. Aramada, maktul E.B‘ye ait içerisinde dört adet kredi kartı bulunan para cüzdanı, bir adet cep telefonu ve şüpheli M.G‘ye ait bir adet üzerinde kan

lekeleri bulunan kot pantolon elde edilerek muhafaza altına alındı."

Olay yeri yol güzergahı üzerinde bulunan işyerlerinden alınan kamera kayıtlarını inceleyen polis, maktul E.B. ile şüpheli M.G.‘nin bir pastaneden alış veriş yaptıklarını tespit ederek, olayın şüphelisi M.G.‘nin cinayeti gerçekleştirdiğini teyit etmiş oldu.

Şüpheli Mesut G.‘nin Bulgaristan‘a gitmek üzere pasaport çıkarttığı tespit eden polis, özel ekip oluşturularak yapılan takip sonucu katil zanlısı Mesut G.‘yi Kapıkule Hudut kapısı yakınlarında gözaltına aldı.

Şüpheli Mesut G.‘nin, nitelikli kasten öldürme ve yağma suçlarından bugün Cumhuriyet Başsavcılığı‘na sevk edileceği belirtildi.

Kaynak: İHA