Hayvan Hakları Federasyonu’Ndan (Haytap) Hayvan Bakımevine Tam Not

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, kapılarını Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yöneticilerine açtı.

Hayvan Hakları Federasyonu’Ndan (Haytap) Hayvan Bakımevine Tam Not
HAYTAP Erzurum İl Temsilciliği’nin açılışına katılmak üzere Erzurum’a gelen Adana DOHAYKO Başkanı ve HAYTAP Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de gezdi. Beraberindeki dernek yöneticileriyle birlikte sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanların bakımının yapıldığı hayvan bakımevinde incelemelerde bulunan Çıtırık, Büyükşehir Belediyesi’nin, Erzurum’a kazandırdığı bakımevi ve rehabilitasyon merkezinin örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu söyledi. Bakımevinde bir süre önce oluşturulan kedi evini de gezen Çıtırık ve beraberindeki yöneticiler, ameliyathaneden padoklara, köpek kulübelerinden müşahede ünitelerine varıncaya kadar, bakımevindeki tüm birimleri yerinde gördüler. Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Veteriner Hekim Seyfullah Hızarcı tarafından bilgilendirilen dernek yöneticileri, tesisin daha doğal şartlarda hizmet vermesi noktasında bazı tavsiyelerde de bulundular.

DOHAYKO Başkanı ve HAYTAP Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık, burada yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en modern hayvan barınağını kurduğu için Başkan Ahmet Küçükler’e teşekkür plaketi ve takdirname vereceklerini söyledi. Sahipsiz, yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlara sahip çıkılan ve profesyonel anlamda hizmet veren bakımevi sayısının Türkiye’de sınırlı sayıda olduğuna dikkati çeken Çıtırık, bunlardan birisinin de, Erzurum’daki bakımevi ve rehabilitasyon merkezi olduğunu kaydetti.

ERZURUM’DA HAYVAN HAKLARINI KORUMA NOKTASINDA BİR İLK YAŞANDI…

HAYTAP Başkan Yardımcısı Çıtrık, Başkan Küçükler’in, hayvanların korunması noktasında gösterdiği hassasiyetle bir ilke de imza attığına dikkat çekti. Çıtırık, “Türkiye’de ilk kez bir belediye başkanı, sokak hayvanlarının korunması yönünde şehrin dört bir yanını, halkı uyarıcı ve teşvik edici bilboard ilanlarıyla donattı. Bu belediye başkanı, Sayın Ahmet Küçükler’dir. Kendisinin sergilediği bu yaklaşımdan sadece memnun olmakla kalmadık, bu durumdan Sayın Başbakanımızı da haberdar ettik.” dedi.

Öte yandan HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan da, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni, fiziki yapısı ve taşıdığı nitelikleriyle diğer belediyelere de örnek göstereceklerini kaydederek, “Başkan Küçükler’e ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA