Başbakan Erdoğan: Silivri Ve Kandil’İn Yazdığı Senaryo Oynanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Silivri ile Kandil‘in yazdığı senaryo, birileri tarafından oynanıyor. Figüran olarak da gençler, çocuklar kullanılıyor, istismar ediliyor. Ama geri adım atmayacağız.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Silivri ile Kandil‘in yazdığı senaryo, birileri tarafından oynanıyor. Figüran olarak da gençler, çocuklar kullanılıyor, istismar ediliyor. Ama geri adım atmayacağız.” dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada şiddet olaylarından esnafın, orada yaşayan vatandaşların kazanmadığını belirterek, ‘‘Ama hiç kimse çıkıp da cesaretle, bu partinin ve terör örgütünün şiddet eylemlerini, bu tahriklerini sorgulama cesaretini göstermiyor.” eleştirisinde bulundu. Öldürülen teröristler için yas tutan köşe yazarları olduğunu belirten Erdoğan, buradaki kaos planını eleştirmek gibi ise bir yüreklilik gösterilmediğini dile getirdi. Bu olaylardan dolayı AK Parti’nin yıprandığının zannedildiğini kaydeden Erdoğan, “Kaos planlarının değirmenine su taşımayı tercih ediyorlar. Millet öyle düşünmüyor.” diye konuştu.

    Seçim öncesinde nasıl bir oyun oynandığının herkesin farkında olduğunu belirten Erdoğan, şunları dile getirdi: “Doğu‘yu tahrik edip, Batı‘nın hassasiyetlerine dokunup, gençlerin kanı, annelerin göz yaşı üzerinden nasıl çirkin bir seçim hesabı yapıldığının herkes farkında… Silivri ile Kandil‘in yazdığı senaryo, birileri tarafından oynanıyor. Figüran olarak da gençler, çocuklar kullanılıyor, istismar ediliyor. Ama geri adım atmayacağız. Bu şiddet olaylarına, bu kaos planlarına teslim olmayacağız. Yüreğimiz, milletimizle birlikte atıyor. Perşembe günü Siirt‘te, cuma günü Van‘da, cumartesi günü Hakkari‘de gidip milletimizle kucaklaşacak ve bu kirli tezgahı bozacağız. Van‘da, bütün bu oyunları alt üst edecek, samimiyet diliyle, gönül diliyle vatandaşlarımıza sesleneceğim.”

Halkın tahrik edilerek şiddet politikalarının geri getirilmek istendiğini dile getiren Erdoğan, “Malum parti de, terör örgütü de, Ergenekon da bugüne kadar şiddetten beslendi, bu şekilde devam etmesini arzuluyorlar. Teslim olursak, geri adım atarsak, silah tüccarları kazanır, vampirler kazanır. Teslim olmayacak, geri adım atmayacak, sağduyudan taviz vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.