19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Yarın Kktc‘de De Kutlanacak

19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, yarın, Türkiye‘yle birlikte KKTC‘de de törenlerle kutlanacak.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün Samsun‘a çıktığı günün 92. yıldönümü olan yarın, tüm ilçelerde ve bazı yerleşim birimlerinde törenler düzenlenecek.

19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst‘ün saat 07.50‘de Bayrak Radyo Televizyonu (BRT)‘de yapacağı konuşmayla başlayacak.

Bunu saat 08.15‘de, Lefkoşa‘daki ilk tören olan Atatürk Anıtı‘na protokol sırasına göre çelenklerin sunulması izleyecek. Anıtkabir‘den gelen toprağın Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı‘na bağlı bir subay tarafından Anıt‘a sunulmasının ardından buradaki tören saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tamamlanacak.

Lefkoşa‘daki ikinci tören saat 09.15‘de Lefkoşa Atatürk Stadyumu‘nda yapılacak. Buradaki tören, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Milli Eğitim Gençlik Spor Bakanı Kemal Dürüst‘ün öğrenciler ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak.

Atatürk ve şehitler için saygı duruşunu, İstiklal Marşı‘yla bayrakların göndere çekilmesi izleyecek. Gençlik Marşı okunacak ve Türk ulusu adına "Sağol" çağrısı yapılacak. Anıtkabir‘den gelen toprağın Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça tarafından Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu‘na takdimini Bülent Ecevit Anadolu Lisesi‘nde bir öğrencinin gençlik adına konuşması izleyecek.

Aynı okuldan başka bir öğrencinin şiir okumasının ardından Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst konuşma yapacak.

Geçit resmini, "Biz Geleceğiz" isimli bisiklet turunun startının verilmesi izleyecek. Lefkoşa‘daki gösteriler, 19 Mayıs maratonuyla tamamlanacak.

19 Mayıs Atatürk‘ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ilçelerde de törenler düzenlenecek.

Kaynak: İHA