Mhp Konya Milletvekili Adayı Sait Gönen:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Sait Gönen, küçük esnafın zor durumda olduğunu, tarım ve hayvancılığın can çekiştiğini söyledi.

Mhp Konya Milletvekili Adayı Sait Gönen:
MHP Konya İl Başkanlığı‘nda milletvekili adayları Mustafa Kalaycı, Durmuş Ali Açıkel ve Zuhal Ekici ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Sait Gönen, seçim gezileri kapsamında Konya‘yı dolaştıklarını, karşılaştıkları manzaranın iç açıcı olmadığını belirtti.

Milletvekili adayı Gönen, Konya‘nın göç verdiğini, doğduğu yerde doymayanların çalışmak amacıyla başka şehirlere göç ettiğini ifade ederek, “Tarım ve hayvancılığın artık can çekişmekte olduğunu ve bitirildiğini üzülerek gördük. 2002 yılında 2,5 kilogram buğday satmakla 1 litre mazot alan çitçimiz bugün 6 kilogram buğdaya 1 litre mazot alabilmekte. 2002 yılında 14 kilogram şeker pancarı satarak 1 litre mazot almakta iken bugün 31 kilogram şeker pancarı satarak 1 litre mazot alabilmekte. Yine 2002‘de bir torba gübre almak için 35 kilogram buğday satan çiftçi şimdi 62 kilogram buğday satarak bir torba gübre alabilmektedir. 2002‘de 153 kilogram şeker pancarı satarak 1 torba gübre alan çiftçi şimdi 330 kilogram şeker pancarı satarak 1 torba gübre alabilmekte. Tarımsal sulamada çiftçimiz çok büyük sorunlar yaşamakta. Yılda bir kez ürün kaldıran hemşehrilerimiz her ay gelen elektrik faturaları ve onların gecikme faizleri altında ezilmektedir. Hayvancılığın geleceği süt inekçiliğine bağlı olduğu bilinmesine rağmen süt para etmemekte” dedi.

"ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ İLE KÜÇÜK ESNAFI BİTİRECEKLER"

Küçük esnafın zor günler yaşadığını, ekonomik dar boğaza girdiğini dile getiren Gönen, “İşyeri işleten hemşehrilerim kan ağlamakta, hiç olmadığı kadar ekonomik darboğaza girmiş vaziyettedir. Küçük esnafımız sattığı malın yerine yenisini koyamamaktadır. Birçoğu işini kaybetmiş kocaman mağazalar işleten hemşehrilerimiz halk pazarlarında pazarcılık yapmağa başlamışlardır. Onlarca çalışan istihdam ederken kendileri işsiz kalmışlardır. Çünkü AKP iktidarında orta sınıfa yer yoktur. Bunların ekonomik anlayışında yeni birkaç büyük alışveriş merkezi daha açılarak kalan esnafımızda tamamen bitirilecektir. Halbuki gelişmiş ülkelerde küçük esnafı korumak amacıyla büyük alış veriş merkezleri ancak şehir dışlarına yapılabilmekte buda küçük esnafı bir şekilde muhafaza etmektedir. Küçük esnaf tamamen yok edildiğinde bu sektörler de tekelleşerek kar miktarlarını kendileri belirleyecek ve halkımız temel gıda maddelerini ve aldığı tüm ürünleri daha pahalı fiyatlara tüketmek zorunda kalacaktır. Bu sistemin tek kazananı da mağazalar zinciri kuran çokuluslu şirketler ve bir elin parmakları kadar az sayıda AKP yandaşı olacaktır” diye konuştu.

Milletvekili adayı Gönen, Başbakan Erdoğan‘ı 9 yıldır ülkeyi tanıyamamakla suçlarken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ‘ın da taşeron firmadan yakınan görme engelli bir kişiyi azarlamasının tüm engellileri rencide ettiğini ileri sürdü.

Kürt sorunu olduğu söylenerek halklar arasındaki bin yıllık kardeşliğin bozulmaya çalışıldığını söyleyen Gönen, “Hastalığa teşhis yanlış konulmuştur” dedi. Gönen, 12 Haziran‘da yapılacak seçimin sorunlardan kurtulmak için bir fırsat olduğunu belirterek, “Bu kötü gidişe dur demek için 12 Haziran bir fırsattır. Artık AKP‘nin e-muhtıra gibi, Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi oynayacağı bir mağdur rolü de yoktur. Artık karşımızda mağrur bir iktidar vardır. Milyonlarca işsizin, yoksulun, asgari ücretlinin, dar gelirlinin, emeklinin ‘Fazla mağrurlanma sultanım senden büyük Allah vardır‘ demesinin tam zamanı 12 Haziran‘dır” değerlendirmesinde bulundu.

MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARINDAN SANAYİ ESNAFINA ZİYARET

Milletvekili adayları Mustafa Kalaycı, Durmuş Ali Açıkel, Hasan Kaya, il başkanı Ali Yücel ve parti yöneticileri Meram Sanayi Sitesi‘nde esnaf ziyaretinde bulundu. Sorunları dinleyen milletvekili adayları iktidarları döneminde çalışanların net 825 lira asgari ücret alacağını söyleyerek destek istedi.

Milletvekili Adayı Hasan Kaya‘da, esnafın geçim sıkıntısının MHP iktidarında sona ereceğini kaydetti.

Kaynak: İHA