Aldırmaz: Müzeler Toplumun Hafızasıdır

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, tarihi ve kültürel mirasın korunması ve bunların gelecek kuşaklara aktarılması noktasında müzelerin çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, tarihi ve kültürel mirasın korunması ve bunların gelecek kuşaklara aktarılması noktasında müzelerin çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Müzeler Haftası dolayısıyla mesaj yayınlayan Zihni Aldırmaz, “Birleşmiş Milletlere bağlı UNESCO tarafından 18 Mayıs Müzeler Günü olarak ilan edilmiştir. Her yıl 18-24 Mayıs Müzeler Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta dolayısıyla müzelerin önemine dikkat çekilmek istenmiş, müzelerin tanıtılmasıyla vatandaşlarımızın tarihi ve kültürel miras konusunda duyarlı olması amaçlanmıştır. Bu değerlere sahip çıkmak hepimizin görevidir. Kentimizdeki müzelerimize ve tarihi eserlere özellikle gençlerimizin sahip çıkması çok önemlidir” dedi.

Kültürel ve tarihi eserlerin geçmişle bugünü birbirine bağladığını, insanlığın temel mirası olan eserlere ilgi gösterilmesiyle halkın tarihsel bilgisinin artmasının sağlanmaya çalışıldığını anlatan Aldırmaz, bu konuda yerel yönetimlere de önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Aldırmaz, şöyle devam etti: "Adana’da binlerce yılın birikimi olan eserlerin sergilendiği önemli müzeler bulunmaktadır. Arkeoloji ve Etnografya Müzeleri bunların başlıcalarıdır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak halkın tarihsel ve kültürel bilincinin artması amacıyla kentimize yeni müzeler kazandırmaya çalıştık. Son olarak Yeşiloba Şehitliği’nde Milli Mücadele İhtisas Kütüphanesi ve Müzesi oluşturduk. Aynı anlayışla hizmete giren Fotoğraf Müzesi, Karacaoğlan Müzesi, Kız Lisesi Anı Müzesi gibi çok sayıda müze Adana’nın kültür yaşamına hizmet vermektedir. Bu konulara çok büyük önem veriyoruz. Çünkü müzeler toplumların hafızası olduğu kadar eğitim, öğretim kurumlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Müzeler Haftası’nı kutluyor, hafta boyunca yapılacak etkinliklerin yararlı geçmesini diliyorum.”