İran Uluslararası Terörizmle Mücadele Konferansı‘na Ev Sahipliği Yaptı

İran, 14-15 Mayıs tarihlerinde başkent Tahran‘da gerçekleştirilen uluslararası "Barış İçin Terörizme Karşı Küresel İttifak" konferansına ev sahipliği yaptı.

60 ülkeden 100‘ün üzerinde uzmanın iştirak ettiği konferansta, küresel terörizmle mücadelede uluslararası topluma yardımcı olabilmek için terörle mücadeleye yönelik girişimler ve uluslararası işbirliği konusunda atılması gereken adımlar ele alındı. Terör uzmanı Emir Kudsi, konferansı, terörizmle mücadelede küresel bir mutabakat sağlanması için İran ve dünyanın birçok ülkesinden uzman, yetkili ve sivil toplum örgütü temsilcilerini bir araya getirdiğini söyledi.

İran‘da terör mağduru ailelerin oluşturduğu bir derneğin genel sekreterliğini yürüten Seyid Muhammed Cavid Haşimi ise, "Derneğimiz son 6 yıldır faaliyette. Son 32 yılda İran‘ın farklı şehirleri terör saldırılarına maruz kaldı. İngiltere, Cenevre, İsviçre gibi uluslar arası konferanslarda terörizmi masaya yatırıyoruz. İran‘da 17 bin 194 kişi terör kurbanı" diye konuştu

Kaynak: İHA