Atatürk Üniversitesi Başarılı Takımları Ve Sporcuları Ödüllendirdi

Atatürk Üniversitesi’nde Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen törenle 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında Üniversiteler arası Yarışmalarda dereceye giren takım ve sporcular ödüllendirildi.

Atatürk Üniversitesi Başarılı Takımları Ve Sporcuları Ödüllendirdi
Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törenin açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, eğitim yılı boyunca üniversiteler arası yarışmalara katılarak çeşitli dereceler elde eden öğrencileri ve onları yetiştiren akademik ve idari kadroları kutladı ve başarılarının artarak devam etmesini istedi.

Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en önemli üniversiteleri arasında yer aldığını ve tercih edilen bir üniversite olduğunu hatırlatarak, bu çaptaki bir üniversiteye sürekli başarıların yakıştığını, bu konuda her türlü alt yapıya ve imkâna sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ödül töreninde sırasıyla Halk oyunları yarışmasında Türkiye birincisi olan Erzurum Bar Ekibi, Bayanlarda Türkiye Şampiyonu olan Curling takımı, erkeklerde Türkiye ikincisi olan yine Curling takımı, bayanlarda Türkiye Şampiyonu olan Bowling takımı ödül aldı.

Judoda Türkiye Şampiyonu ve Avrupa ikincisi olmayı başaran Nurcan Yılmaz, Boks Türkiye Şampiyonasında 75 kiloda Türkiye birincisi olan Erol Özkal, 49 kiloda Türkiye ikincisi olan Erdi Alparslan, 56 kiloda Türkiye ikincisi olan Murat Korkmaz, 60 kiloda Türkiye ikincisi olan Ural Karslıoğlu, kilolarında Türkiye üçüncüsü olan İbrahim Bostancı, Murat Kurt, Muhammet Uras ve Sefa Karedeniz ödül alan sporcuların arasındaydı.

Güreşte ise 84 kiloda serbest sitilde Türkiye birincisi olan Fırat Birinci, 60 kiloda yine serbest sitilde Türkiye birincisi olan M. Recep Aktaş, Grekoromende 60 kiloda Türkiye ikincisi olan Yasin Akan ve kilolarında Türkiye üçüncülüğünü elde etmeyi başaran Vedat Bulduk, Caner Yavuz, Fırat Altunışık ödüllendirildiler.

Ayrıca Türkiye şampiyonluğunu elde eden Karate takımı ile Atletizm Türkiye Şampiyonasında 3 bin metre engelli yarışında Türkiye ikincisi olan Âdem Belir, Grup Birincisi olan Erkek Basketbol Takımı ile yine grup birincisi olan futbol takımı, Grup ikincisi olan Voleybol takımı, Grup üçüncüsü olan Hentbol takımı oyuncuları da ödüllendirildi.

Törende ayrıca Basketbol, Boks, Bowling, Buz Hokeyi, Futbol ve Salon Futbolu, Güreş, Kort Tenisi ve Tekvando, Halk Oyunları, Hentbol, Karate, Kayak, Atletizm, Voleybol ve Masa Tenisi spor dallarında öğrencilerin yetiştirilmesinde öz veriyle çalışan çok sayıda öğretim üyesi ve öğretim görevlisine de teşekkür plaketi ve takdir belgesi takdim edildi.

Törende ayrıca organizasyonu gerçekleştiren ve başarılı hizmetler yapan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Köksal Şenol’a ve personeline de ödül verildi.

Başarılı sporculara ve öğretim üyelerine ödüllerini Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Genel Sekreter Prof. Dr. Üstün Özen ve Dekanlar takdim etti.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının Erzurum, Gaziantep, Zeybek, Kafkas, Artvin, Trabzon folklor ekipleri de program boyunca sundukları gösterilerle takdir topladı.

BAHAR ŞENLİĞİ SONA ERDİ

Kültür Merkezi’nde devam eden programda Müzik Yarışması finalleri yapıldı. Program sonunda Bahar Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen Yer Satrancı, Resim-Heykel Yarışması, Müzik Yarışması, Ebru ve geleneksel sanatlar yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve organizasyonları gerçekleştiren akademisyenlere de burada ödülleri verildi.

Kaynak: İHA