Erenköy Gümrük Müdürlüğü Binası Önünde Toplanan Tır Sürücüleri, İşlemlerin Gecikmesi Neden

Erenköy Gümrük Müdürlüğü binası önünde toplanan TIR sürücüleri, işlemlerin gecikmesi nedeniyle eylem yaptı.

Erenköy Gümrük Müdürlüğü binası önünde toplanan TIR sürücüleri, işlemlerin gecikmesi nedeniyle eylem yaptı. Slogan atarak gümrük yolunu kesen eylemciler içeri girmek isteyen TIR‘ların girişlerini engelledi. Eylemciler, yaşanan gecikmeleri mali polisin gümrük operasyonu nedeniyle meydana geldiğini ileri sürdü

Erenköy Gümrük Müdürlüğü‘nde ihracat işlemleri için bekleyen TIR şoförleri ve nakliyat firması yetkilileri, polis tarafından pazartesi günü başlatılan ve bazı gümrük müdürlüğü personellerinin de gözaltına alındığı operasyon sonrasında işlemlerin durma noktasına gelmesine tepki amacıyla eylem gerçekleştirdi.

Erenköy Gümrük Müdürlüğü binası önünde toplanan yaklaşık 250 kişilik grup sloganlar atarak durumu protesto etti. Araçlarının işlemlerinin operasyon öncesinde yarım günde bittiğini, ancak operasyon başladığından bu yana Gümrükten ihracat onayı alamadıklarını iddia eden eylemciler, TIR‘larından günlük 30 TL garaj ücreti alınmasını da protesto etti. Erenköy Gümrük Müdürlüğü binasının önünden sloganlar atarak gümrük girişine çıkan grup, caddedeki trafiği keserek eylemlerine burada devam etti. ‘İhracat

hakkımız engellenemez‘ şeklinde sloganlar atan eylemciler, gümrüğe girmek isteyen TIR‘ların da giriş yapmasına engel oldu.

Bir nakliye firması yetkilisi şu andaki karışıklığın yapılan yolsuzluk operasyonu ile başladığını belirterek ‘Ülkenin en önemli gelir kaynağı ihracat yapılamıyor. 55 memurun gözaltına alınmasından sonra evraklar didik didik ediliyor. İşlerini düzgün yapan memurlarda operasyondan sonra ihracat evraklarını engelliyor, imza atmıyorlar‘ dedi.

Bir başka firma görevlisi Mehmet Kaya ise 7 araçlarının pazartesi gününden bu yana gümrük garajında beklediğini belirterek, "Operasyona bağlı olarak şu anda hiçbir memur işini yapmıyor. TASİŞ araçlarımızdan günlük 30 TL park parası alıyor. Normalde yarım günde çıkması gereken araçlarımız 4 gündür beklerken yetkililer de herhangi bir açıklama yapmıyorlar" şeklinde konuştu.

Burhan Kara isimli vatandaş da elindeki park makbuzunu göstererek "Üç günde 135 TL para yatırdım. Normalde yarım günde çıkan araçlar 3 gün oldu çıkmadı. Bunun sebebi operasyonda alınan memurların yerine memur verilmemesi" diye konuştu.

Grubun eyleminde sırasında oluşan yoğun trafik eylemin olaysız sona ermesiyle normale döndü

Kaynak: İHA