Ak Parti Milletvekili Adayları Stk Temsilcilerini Dinledi

AK Parti Şırnak milletvekili adayları, Şırnak merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

AK Parti Şırnak milletvekili adayları, Şırnak merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

    Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)‘nin Şırnak‘ta gösterdiği Dr. Mehmet Emin Dindar, işadamı Mehmet Tatar, avukat Nazan Birlik ve işadamı İbrahim Baykal, Şırnak Ticaret Odası konferans salonundaki toplantıda sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Kur‘an-ı Kerim okumasıyla başlayan toplantıya AK Parti Şırnak birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Emin Dindar, yöresel kıyafet şal şapik takım elbiseyle katıldı.

    Toplantıda ilk konuşmayı yapan Şırnak Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş, "Bizler barış, demokrasi, adalet ve kalkınmadan bahsetmek istiyoruz." dedi.

    Huzurun olmadığı bir yerde ticaretin yapılmasının mümkün olmadığını kaydeden Geliş, huzur, ticaret, zenginlik birer tesbih taneleri gibi birbirine bağlı faktörlerdir." diye konuştu.

    Geliş şöyle konuştu: "İlimizde yaşanan olayları unutmayalım. Ama yaşananalardan aklıselim dersler alıp, geleceğimizi daha aydın ve daha yüksek refah düzeyi için huzura, birlikteliğe hepimizin katkı sunması lazım. Bunları söylerken dikkatimizi ülkemizin en büyük sorununa, bölgemizde sürmekte olan kardeş arasındaki kavgaya çevirmek istiyorum. Kardeşler arasındaki bu kavganın bitmesi için hükümetimizin başlatmış olduğu kardeşlik projesine topyekün destek vermeliyiz. Komşu ülkeler ikili diyaloglar vize kolaylıkları eskiden düşman gösterdikleriyle bugün dostane ilişkileri bizleri son derece memnun etmiştir. Hükümetimize bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz."

    Milletvekili adayı Mehmet Emin Dindar da katılımcılara Kürtçe hitap etti. "Şırnak‘a kim hizmet ederse ve size göre kimler hizmet edebilirse, siz oylarınızı ona verin." diyen Dindar, kendisinin ve diğer aday arkadaşlarının Şırnak‘a hizmet yapmak için aday olduklarını söyledi.

    Dindar sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz ne dinimizi ne de dilimizi asla inkar etmeyiz.Bizim dinimiz İslam dinidir.Dilimiz de Kürtçe‘dir ve biz Kürtüz.Bizim en büyük sorunumuz eğitimdir.Biz bu eğitim sorununu ortadan kaldrımamız lazım.Siz çocuklarınızı

erkek olsun kız olsun mutlaka okutun. Çünkü eğitimle bir yerlere gelebiliriz.Çocuklarımız da bilgili olsunlar, biryerlere gelsinler, gelişsinler."

    Daha sonra sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin sorularını cevaplayan adaylar merak edilen konularla ilgili açıklamalar yaptı. Toplantıya kadınların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.