Raffles, İstanbul’A Zorlu Center İle Geliyor

Zorlu Center, bünyesinde yer alacak otel için tercihini Raffles Hotel & Resorts’dan yana kullandı. 2012’nin son çeyreğinden itibaren hizmet verecek olan otel, arazi değeri dışında yaklaşık 175 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçecek.

Zorlu Center, bünyesinde yer alacak otel için tercihini Raffles Hotel & Resorts’dan yana kullandı. 2012’nin son çeyreğinden itibaren hizmet verecek olan otel, arazi değeri dışında yaklaşık 175 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçecek.

Raffles’in her konuğuna kişiye özel hizmet görevlisi (butler) tahsis edilecek. Otelin bir başka özgün tarafı da 3 bin metrekarelik dünya çapındaki SPA’sı. 180 odanın 130’u standart, 50’si süit olacak. Odalar minimum 65 metrekareden, süitler ise maksimum 370 metrekareden oluşacak.

Seçkin etkinliklere ev sahipliği yapabilmesi için bin 200 kişilik balo salonu bulunacak Raffles İstanbul Zorlu Center’da 2 çok özel restoran ile barın yanı sıra açık ve kapalı havuzlar ile helikopter pisti yer alacak.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu konuyla ilgili gyaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Raffles Hotel & Resorts, İstanbul ve Türkiye’ye Zorlu Center ile giriş yapıyor. Şehre yakışan bu çok özel premium marka; 124 senelik tecrübesiyle 7 ülkedeki 9 otelinde faaliyet yürütüyor. Yatırım yapacağı ülkeyi ince değerlendirmelerin ardından seçen Raffles‘ın Zorlu Center’da yer alması, bizim için ayrıca mutluluk ve gurur kaynağı. Otelimizle İstanbul’un dünya turizminde başkenti olmasına katkıda bulunmak, artık en önemli misyonumuz olacak. Zorlu, “Neden Raffles?” sorusunu ise şöyle cevapladı:

“Zorlu Center ile İstanbul kadar benzersiz bir projeyi hayata geçirdik. Seçeceğimiz premium otel markası da bu değerlere uygun olmalıydı. Çünkü Türkiye’de ilk defa alışveriş merkezi, otel ve ofis fonksiyonlarını bir araya getirerek, adeta yeni bir ‘kent meydanı’ yarattık. Otelimiz de bu kent meydanının en önemli unsuru olacağı için pek çok özel marka ile görüştük. Hepsinin güçlü olduğu özellikler vardı. Zorlu Center’da yer alacak premium otel markası da bu standartlara yakışmalı, bu kent meydanın parçası olarak kendinden değer katmalıydı. Görüşmeler ilerledikçe, Raffles’ın aradığımız değerlerin tamamına sahip olduğunu gördük. Konforunun yanı sıra, yönetim ve hizmet kalitesi bizi etkileyen unsurların başında geldi. Raffles İstanbul Zorlu Center “kişiye özel hizmet’ anlayışı ile İstanbul’da lüks konseptini adeta yeniden konumlandıracak.”

Türkiye’nin dünya ekonomisi, özellikle İstanbul’un da dünya turizminde önemli bir değer olduğunu dile getiren Raffles Hotels & Resorts Başkanı John Johnston, İstanbul’u büyüme planlarına dâhil etmelerinde Zorlu Center projesinin etkili olduğunu kaydetti.

Ayrı kültürlerin şaşırtıcı bileşimi sayesinde Raffles ailesinde yer alan otellerin her birinin kendine özgü bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Johnston, şu görüşleri dile getirdi:

“Ödüllü bir proje olan Zorlu Center ile ödüllü bir otel markası olan Raffles; misafirlerin iş, konaklama, alışveriş, yaşam, müzik ve sanatın keyfine varmak için geldiği bir konseptte ve yeni bir kent meydanında buluşuyor. İstanbul’un bu yeni kent meydanı aynı zamanda dünyanın her yerinden insanlar için yeni bir destinasyon haline geliyor. Zorlu Center hem fonksiyon hem de tasarım açısından anıtsal niteliklere sahip olacak ve bu da bizim otellerimizde bulunabilecek bir özellik. Sanatın ana unsur olduğu bir geliştirme projesinde yer almak bizim sanat, kültür ve mekan ruhuna verdiğimiz önemi bir kere daha vurguluyor.”