Hayatın Ritmi Proje Ekibine Ziyaret

Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul ve Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, SODES kapsamında Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından yürütülen “Hayatın Ritmi” proje ekibini ziyaret etti.

Hayatın Ritmi Proje Ekibine Ziyaret
Gaziantep Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Valilik SODES proje görevlileri Özlem Yaprak ve Emre Bakım tarafından, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümündeki “Hayatın Ritmi” proje birimini ve çalışma atölyeleri ziyaret ettiler. Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Yılmaz Kılınç‘tan proje çalışmaları hakkında bilgi alarak, memnuniyetlerini belirttiler.

“Hayatın Ritmi” projesi hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Yılmaz Kılınç, “Gaziantep Valiliği koordinasyonluğunda Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü tarafından yürütülmekte olan Devlet Planlama Teşkilatı SODES kapsamında desteklenen Hayatın Ritmi projesi, 4 Mart 2011 tarihinde atölye çalışmalarına başlamış olup 3 Eylül 2011 tarihine kadar devam edecek” diye konuştu.

Süre içerisinde, Gaziantep‘in Ünaldı, Yukarıbayır ve Karşıyaka semtlerinden üniversiteye getirilen çocukların üniversiteli ağabey ve ablalarıyla, ritim kardeşliği oluşturduklarını söyleyen Kılınç, “Proje çocukların ve gençlerin sosyalleşmesine de katkı sağlıyor. Hayatın Ritmi projesinde vurmalı çalgılar, halk oyunları, güzel yazma konuşma ve görgü kuralları, İngilizce öğrenme gibi farklı alanların yanı sıra, çocukların özel sorunlarıyla da ilgileniliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA