Öğrenciler Matematik Yarışmasında Ter Döktü

Merzifon Ahi İlköğretim Okulu tarafından İlköğretim Okullarıarası Matematik Yarışması‘nın 5‘incisi düzenlendi.

Öğrenciler Matematik Yarışmasında Ter Döktü
Merzifon Ahi İlköğretim Okulu tarafından İlköğretim Okullarıarası Matematik Yarışması‘nın 5‘incisi düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okullarına çeşitli ödüller törenle verildi. Her yıl katılımın üst düzeyde olduğu yarışmada öğrenciler aynı zamanda SBS öncesi matematik seviyelerini ölçme imkanı buldular. Amasya İl genelinde yapılan yarışmaya 62 okuldan 450 öğrenci katılarak kıyasıya mücadele etti. Bahçelievler Kültür Sarayı‘nda düzenlenen ödül töreninde toplam 81 ödül dağıtıldı.

Programa Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Maden ve öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunması ile başlayan programda Merzifon Ahi İlköğretim Okulu Müdürü Ulaş İnönü açılış konuşmasını yaparak Özel Ahi İlköğretim Okulu olarak 8 yıldır hizmet vermenin onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. İnönü, "Matematik dersi üzerindeki olumsuz havayı kırmak, öğrencilere matematiği sevdirmek, motivasyonlarını artırmak amacıyla düzenlenen bu tip yarışmaların Türk Milli Eğitimi‘ne katkısını olacağını düşünüyoruz. Ahimatya Matematik Yarışmaları her geçen gün daha da büyüyor. 62 okuldan 450 öğrencinin kıyasıya mücadele ettiği yarışmamız bölgesel olma yolunda önemli adımlar atıyor." dedi.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini veren AK Parti Milletvekili Avni Erdemir ve Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı ise ödül töreni esnasında yaptıkları konuşmalarında okul yönetimine teşekkür ederek öğrencileri kutladı. Coşkulu geçen ödül töreni sonrasında program sona erdi.