Mhp Milletvekili Tankut Kamu Yatırımlarını Sorguladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, 8.5 yılda Adana’ya yapılan kamu yatırımlarını sorguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, 8.5 yılda Adana’ya yapılan kamu yatırımlarını sorguladı.

Yılmaz Tankut; Bayındırlık ve İskan Bakanı, Adalet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Çevre ve Orman Bakanı, Tarım ve Köyişleri Bakanı, Sağlık Bakanı, Enerji Bakanı, Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Ayrı ayrı verilen önergelerde, 2002–2011 yılları arasında Adana’ya ne kadar yatırım yapıldığı, bunların varsa ilçelere dağılımı, tamamlanmayan projeler, atanan ve tayin olan personelin yıllara göre dağılımı, yatırım ve personelin nüfusa göre oranlarına cevap arandı.

Tankut, yaptığı açıklamada, “Kamu yatırımında 2002 yılında 3. sıraya yükselen Adana 2010’da 36. sıraya geriledi ve dolayısıyla Adana 8.5 yıldır adeta kasıtlı bir şekilde büyük bir ihmalin kurbanı oldu. Bir çok kurum, işletme ya pasif hale getirildi yada başka yerlere taşındı ve bu devam ediyor. Hızlı tren, organ nakil merkezi ve sanayi teşviği gibi çok önemli proje ve uygulamalarda Adana dışlandı. İşsizlikte tarihi rekor kırıldı. İkinci üniversitede ise bizim baskımız sonucu adım atıldı. Bütün bu gerçeklere rağmen aksini iddia edenlere soruyor ve cevap bekliyoruz.” dedi.