Kozan‘a Fakülte Kurulması İçin İlk Adım Atılıyor

Senato toplantısını Kozan’da yapan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu 4 yıllık fakülte için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Senato toplantısını Kozan’da yapan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu 4 yıllık fakülte için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Çukurova Üniversitesi’nin Kozan ziyaretinde ilk olarak Binboğa Bal Kooperatifi, Anavarza Bal ziyaretleri, Eski Kozan ve Kozan Kalesine yapılan geziler sonrasında Yaverin Konağı’nda öğle yemeği verildi. Burada Belediye Başkanı Kazım Özgan konuklara Kozan’ın tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili sunum yaptı. Özgan daha sonra Rektör Akınoğlu’na bir kilim hediye ederken, Kaymakam İzzettin Sevgili’de plaket takdim etti.

Gösterilen alakadan dolayı teşekkür eden Rektör Akınoğlu, “Fakülte için öğrenci yurdu konusunda bize destek veren Kaymakamımız İzzettin Sevgili ve Belediye Başkanımız Kazım Özgan‘a teşekkür ediyorumb” dedi.

Akınoğlu, “Ben Adana’da çok iş yaptım. Hizmet anlamında beni Çukurova’da geçen tek bir kişi oldu. O da Kozan Belediye Başkanımız Kazım Özgan’dır” diye konuştu.

Yaverin Konağında gerçekleşen program sonrasında Senato üyeleri, Kozan Meslek Yüksek Okulu’nda (KMYO) yapılan toplantıya geçti. Burada bir açıklamada bulunan Rektör Akınoğlu, “KMYO’nun şu an 1200 civarı öğrencisi var. Okul içerisindeki atölyeler prefabrik bir bina yapılarak kampus içerinde bir yere taşınacak. Kozan Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise arıcılık ve organik bahçe tarım bölümü açılacak” diye konuştu. Akınoğlu Kozan Meslek yüksekokulu ek bölümlerinin açılmasıyla Kozan’ın 2 bin öğrenci kapasitesine ulaşacağını söyledi.

Akınoğlu, Senato‘ya Kozan’da bir fakültenin açılması için teklif vereceklerini belirterek, ne fakültesi yapılacağının belli olmadığını sözlerine ekledi.