Bayan Mühendisin Ölümüne Yol Açan Sürücünün Yargılanmasına Başlandı

Samsun‘da çarptığı yayalardan birinin ölümüne, diğerinin yaralanmasına yol açtıktan sonra kaçan ve daha sonra yakalanıp tutuklanan otomobil sürücüsünün yargılanmasına başlandı.

Bayan Mühendisin Ölümüne Yol Açan Sürücünün Yargılanmasına Başlandı
İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaklaşık 4 ay önce meydana gelen trafik kazasında, akşam saatlerinde sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir otomobilin çarpması sonucu harita mühendisi Özlem Türkaydın (38) hayatını kaybetmiş, ziraat mühendisi Mahmut Yılmaz (39) ise ağır yaralanmıştı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri olay yerinde ele geçen otomobilin kırık dikiz aynasından yola çıkarak araç sürücüsü Fahri T.‘yi (51) gözaltına almış ve şahıs,

çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Fahri T.‘nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde bugün yargılanmasına başlandı. "Taksirli 1 kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan yargılanan Fahri T., kendini savundu. Önüne çıkan yayalara çarpmamak için manevra yapınca bu kez ölen genç kadın ile yaralanan şahsın önüne çıktığını ve kaçmak için çok uğraştığını belirten Fahri T., üzgün olduğunu söyledi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: İHA