Giresun Adası‘na Gezi Sınırlaması Yarın Başlıyor

Giresun Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır, kuşların yumurtlama dönemi nedeniyle Giresun Adası‘na getirilen gezi sınırlamasının yarın başlayacağını söyledi.

Giresun Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır, kuşların yumurtlama dönemi nedeniyle Giresun Adası‘na getirilen gezi sınırlamasının yarın başlayacağını söyledi.

    Ali Hıdır, yaptığı açıklamada, Karadeniz‘in üzerinde yaşanabilir tek ada durumunda bulunan Giresun Adası‘nın özellikle martı ve karabataklar olmak üzere birçok deniz kuşunun doğal üreme alanı olduğunu hatırlattı. Nisan ve haziran ayları arasında bölgenin kuşlar tarafından doğal üreme alanı olarak kullanıldığını dile getiren Hıdır, yumurta ve yavrulara zarar verilmemesi için İl Mahalli Çevre Kurulu‘nca 1 Mayıs–30 Haziran tarihleri arasında gezi sınırlaması getirilmesi kararı alındığını kaydetti.

    Giresun Adası‘na gezilerin ancak özel izinle olacağını ve sınırlandırmaya uyulmasını isteyen Hıdır, "Yumurtlama dönemi süresince kuşlar insanlardan rahatsızlık duymaktalar. Bu nedenle de yumurtalar zarar görüyor. Bu durumu önlemek amacıyla, kuşların yumurtlama döneminde, yumurtaların ve yavruların zarar görmemesi için Giresun Adası‘na 1 Mayıs–30 Haziran tarihleri arasında gezi sınırlaması getirildi." dedi.

    Deniz kuşlarının doğal üreme alanı olan Giresun Adası, Doğu Karadeniz‘in üzerinde yaşanabilir tek ada durumunda. Giresun‘un bir mil açığında yer alan ve Amazon kadınlarının yaşadığına inanılan Giresun Adası‘nın mitolojide adının ‘Aretia‘ ya da ‘Aretias‘ olduğu sanılıyor. 2. derece sit alanı olan ada, 40 dönüm alana sahip ve her yıl binlerce turisti ağırlıyor.